Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Παυλόπουλος κατά του Ρίχτερ: “Θα παίρνουν την απάντηση που τους ταιριάζει οι ανιστόρητοι”

Παυλόπουλος κατά του Ρίχτερ:

«Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά». Αυτό το «διπλό μήνυμα» έστειλε σήμερα από τη μαρτυρική Κάντανο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «οι απαιτήσεις της Ελλάδας και για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις και για τα θύματα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Νομικώς ενεργές, γιατί δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Σύμφωνα με τα hania.news.gr ο κ.Παυλόπουλος είπε:

“Ουδέποτε ετέθη, ούτε μπορεί να τεθεί νομικά. Και δικαστικώς επιδιώξιμες, γιατί υπάρχουν διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου, πάνω στις οποίες θεμελιώνονται οι απαιτήσεις μας. Αρκετές. Εγώ θα αναφέρω μόνο τις διατάξειςτης 4ης Σύμβασης της Χάγης του 1907. Θα βρεθεί και το αρμόδιο φόρουμ και αυτές οι διαφορές, ιερές διαφορές, θα λυθούν χωρίς διάθεση αντιδικίας, χωρίς διάθεση εκδίκησης. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, δεν μπορεί να της το αφαιρέσει κανείς. Και αυτό θα το ασκήσουμε όταν εμείς νομίζουμε, μέσα στο πλαίσιο του νομικού μας πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη κατά «ανιστόρητων ιστορικών» από τη Γερμανία («φωτογραφίζοντας» τον Χάιντς Ρίχτερ), οι οποίοι, όπως είπε, «δεν διστάζουν να διαστρέψουν την Ιστορία. Να αμφισβητήσουν τι έγινε στην Κάντανο και στη Βιάννο. Ε, λοιπόν, αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε. Θα παίρνουν την απάντηση που τους ταιριάζει κάθε φορά που τολμούν ν’ αμφισβητούν τις μνήμες που αναδύδει αυτό το ιερό θυσιαστήριο που βρισκόμαστε εδώ», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, παρακάλεσε «τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να είναι προσεκτικά, καθαρώς για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, όταν απονέμουμε διακρίσεις. Να είμαστε σε αυτό το σημείο, όχι φειδωλοί με την έννοια ότι δεν αναγνωρίζουμε την αξία του άλλου, αλλά με περίσκεψη να σκύβουμε πάνω στην προσφορά των προσώπων, τα οποία τιμούμε, για να μην αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράξεις ανάκλησης, που σας διαβεβαιώ, ούτε εύκολες είναι, ούτε μπορούν να εξαλείψουν το λάθος, το οποίο έγινε προηγουμένως».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης