Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/11/2015 | 21:16
Militaire News

Παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία με τη “βούλα” ετοιμάζουν οι Βρετανοί

Παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία με τη

Η τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε έξαρση. Γι΄ αυτό οι υπηρεσίες θα πρέπει να παρακολουθούν σε απευθείας σύνδεση τις επικοινωνίες των εξτρεμιστών,δήλωσε  ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5.

Η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο “δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ύφεσης,” δήλωσε ο Andrew Parker, όπως μετέδωσε  το τηλεοπτικό κανάλι ITV.

“Σήμερα οι συνομιλίες  των εχθρών μας ,γίνονται μέσω  πολλών ψηφιακών συσκευών. Συχνά μάλιστα μέσω εταιρειών που εδρεύουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται για  την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε”, είπε ο Parker.

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο  νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να “χακάρουν” τις συσκευές των υπόπτων και να εγκαθιστούν λογισμικό που θα καταγράφει συνομιλίες και θα παίρνει φωτογραφίες των στόχων.

“Χρειαζόμαστε τα εργαλεία για να έχουμε πρόσβαση στις συζητήσεις των τρομοκρατών σε απευθείας σύνδεση,στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία  και τις τηλεφωνικές κλήσεις “, τόνισε  ο Parker.

Το Μάιο, ο Πρωθυπουργός David Cameron πρότεινε μια σειρά απο μέτρα για την αντιμετωπιση της τρομοκρατίας αμέσως μετά τη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος του στις γενικές εκλογές. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ένα νομοσχέδιο επιτήρησης, με το “παρατσούκλι”, “Χάρτης των παρακολουθήσεων”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης