Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
06/06/2016 | 09:36 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Παραιτηθείτε”; Ο Στέλιος Φενέκος της Κοινωνίας Αξιών παίρνει θέση

Οι ψύχραιμες φωνές δεν μας λείπουν,απλά δεν τις ακούμε,γιατί τα “παραδοσιακά” ΜΜΕ πάντα αγαπούσαν τις κραυγές.Ο απόστρατος Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών αποφάσισε μετά από την αποστρατεία του να ασχοληθεί με την πολιτική. Αλλά με τον δικό του τρόπο. Κι αυτό το εκτιμούμε.

Με κείμενό του παίρνει θέση για το “κίνημα” λανσάρει το σύνθημα “Παραιτηθείτε” και την συγκέντρωση που ετοιμάζει.

Το κείμενο του κ.Φενέκου:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”

1. Σε μία δημοκρατία, όλοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά με δημόσιες συγκεντρώσεις. Το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων τους θα αξιολογηθεί από τον λαό και από την κυβέρνηση προς τους οποίους απευθύνονται τα αιτήματα.

2. Βασική προϋπόθεση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε μία πραγματική Δημοκρατία, είναι να μην περιορίζεται η ελευθερία και να μην βιάζονται τα δικαιώματα όσων δεν συμμετέχουν.

3. Η “κοινωνία αξίων” συμμετείχε στις συγκεντρώσεις για το “μένουμε Ευρώπη” αφού η παραμονή μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ήταν και είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της και των διακυρήξεών της με σύνθημα: “Σκεψου Ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα”.

4. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τα τεράστια λάθη της, τα οποία η “κοινωνία αξίων” επισημαίνει συνεχώς με τεκμηριωμένες ανακοινώσεις, στοιχεία και κυρίως ρεαλιστικές αντι-προτάσεις, είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου. Τα οργανωμένα κόμματα οφείλουν χωρίς ολιγωρίες να μάχονται με θετικό τρόπο για τις θέσεις τους και να ελέγχουν τις κακές επιλογές της κυβέρνησης με θεσμικό τρόπο και κυρίως στον χώρο του κοινοβουλίου και με τα όπλα που παρέχονται από το Σύνταγμα, τους νόμους και τον κανονισμό της Βουλής!

5. Συνεπώς ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα, που αντιλαμβανόσαστε τον θεσμικό μας ρόλο και παλεύουμε με όλα τα θεσμικά εργαλεία για τον έλεγχο των κακών επιλογών της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία διαδήλωση με σύνθημα “παραιτηθείτε” προς την κυβέρνηση, εάν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ως άνω θεσμικά εργαλεία.

6. Όμως ως δημοκρατικό κόμμα που υποστηρίζεται από ελεύθερους και δημοκράτες πολίτες, δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε κανέναν από το να εκφράσει ελεύθερα και δημοκρατικά την βούλησή του με τις ειρηνικές προϋποθέσεις που προαναφέραμε!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης