Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Παπανδρέου σε τουρκικό ακροατήριο για Κύπρο,Συρία,πρόσφυγε και φυσικό αέριο! Τι είπε

Παπανδρέου σε τουρκικό ακροατήριο για Κύπρο,Συρία,πρόσφυγε και φυσικό αέριο! Τι είπε

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου .

Η εφημερίδα HURRIYET αναφέρεται στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα εστιάζει σε 3 αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου :

Το πρώτο απόσπασμα αφορά το προσφυγικό : «Μία συνέπεια που δεν αναμέναμε από την κρίση, ήταν αυτός ο πληθωρικός αριθμός προσφύγων. Στο μέλλον, το προσφυγικό θα δούμε να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Θέλοντας και μη, η Ευρώπη είναι μία από τις κύριες περιοχές άφιξης των προσφύγων. Όσους τοίχους και τείχη και αν ορθώσουμε, οι πρόσφυγες, στην απόγνωσή τους για ασφάλεια, θα βρουν τρόπο να μπουν στην Ευρώπη. Αυτοί που θα έρθουν δε θα είναι μόνο Σύροι. Αλλά και από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αφρική. Και θα συνεχίσουν να έρχονται πρόσφυγες από άλλες χώρες, όπως η Υεμένη, όπου θα ξεσπάσει πιθανώς η επόμενη προσφυγική κρίση. Για το λόγο αυτό και η ΕΕ μόνη της, αλλά και από κοινού με την Τουρκία, οφείλουν να καθίσουν και να συζητήσουν πώς θα επιτευχθεί μια συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος».

Το δεύτερο απόσπασμα αφορά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής: «Εμείς είμαστε φίλοι και με τη Ρωσία και με την Τουρκία. Στην περιοχή δε θέλουμε άλλες διασπάσεις και διχασμούς, αλλά περισσότερη συνεργασία. Στη Συρία, αυτό που συμβαίνει δεν είναι πλέον εμφύλιος πόλεμος, είναι ένας πόλεμος που διενεργείται από τρίτους εξ’ αποστάσεως. Επειδή εμείς έχουμε την εμπειρία των Βαλκανίων, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος διά αντιπροσώπων. Αν συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος έμμεσης αντιπαράθεσης στη Συρία, με τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα αυξήσει μόνο η παρουσία διαφορετικών δρώντων και κρατών στην περιοχή. Αυτές οι συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις».

Το τρίτο απόσπασμα, αφορά το Κυπριακό : «Η επίλυση του κυπριακού ζητήματος, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία νέας συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, Ισραήλ και άλλων χωρών στην περιοχή».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης