Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
11/07/2017 | 19:24 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Παπαγγελόπουλος: “Πρόβλημα είναι η συγκάλυψη κι όχι η αποκάλυψη”

Παπαγγελόπουλος:

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι «η καταπολέμηση της διαφθοράς υπήρξε στρατηγική επιλογή και άμεση προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα και της σημερινής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή αναλήψεως των καθηκόντων της. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε απόλυτα και από τα μέχρι τώρα πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και από αυτά που προσδοκούμε στο μέλλον». Αναφέρθηκε στο έργο της Γενικής Γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς, και υποστήριξε ότι «πολλοί και από διάφορους χώρους εποφθαλμιούν το ρόλο της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στο έργο της, αλλά τους ενημερώνω ότι θα μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους. Γι’ αυτό ας μη ματαιοπονούν».

Επίσης ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων σημειώνοντας ότι στις περισσότερες ανακοινώσεις των δικαστικών ενώσεων που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα «κυριαρχεί μια έντονη αντιπολιτευτική διάθεση και μία εξίσου έντονη συνδικαλιστική και συντεχνιακή νοοτροπία».

«Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε λέγοντας «αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσε την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης