Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΥΠΕΘΑ
10/02/2016 | 17:40 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Παλεύουμε για την “ισοπαλία” στο Αιγαίο που κινδυνεύει άμεσα να τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο!

Παλεύουμε για την

Πάμε να πάρουμε …την ισοπαλία στο Αιγαίο! Ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος από την Ελλάδα ,μέσω ΝΑΤΟ ,με αφορμή το προσφυγικό και υπέρ της Τουρκίας μοιάζει κάτι παραπάνω από άμεσος.

Σύμφωνα μ΄ όσα διαρρέει η ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Πάνο Καμμένος στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας η Ελλάδα αυτή τη στιγμή “παλεύει” να  αναλάβει τις περιπολίες η ναυτική δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group  και να  εξαιρεθεί η Τουρκία και η Ελλάδα από την διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο .

Δεχόμαστε όπως λένε η πληροφορίες να αναλάβει τη διοίκηση η Γερμανία.Κι αυτό γιατί η επόμενη χώρα που προβλέπεται να αναλάβει είναι η Τουρκία!!! Βούτυρο στο ψωμί της…

Μιλάμε για …ισοπαλία ,γιατί όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ψήγμα καλής θέλησης από τους Ευρωπαίους και ειδικά από τους Γερμανούς.

Και βέβαια είναι ντροπή να προσπαθούμε να κερδίσουμε τα ελάχιστα όταν δικαιούμαστε με το νόμο το αυτονόητο: ο έλεγχος στην έρευνα και διάσωση εντός FIR Αθηνών ανήκει στην Ελλάδα! Οτιδήποτε άλλο αποτελεί υποχώρηση.

Τι λένε οι Γερμανοί 

«Δεν μπορώ καθόλου να συμμεριστώ αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για την μορφή ενδεχόμενης συμμετοχής του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε πολύ μακριά από το να κάνουμε συγκεκριμένες σκέψεις, αλλά υπάρχει αυτή η πρόταση η οποία δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Άγκυρα, η οποία 48 ώρες αργότερα συζητείται από τους υπουργούς Άμυνας στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει τώρα κανένας λόγος να ανησυχεί κανείς, αλλά το θέμα τώρα είναι να συζητηθεί η πρόταση στις Βρυξέλες. Εκεί βρίσκονται στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Ελλάδας ως δοκιμασμένοι εταίροι», δήλωσε ο κ. Σέφερ.

Αναφερόμενος στην ίδια πρόταση, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας των διακινητών αποτελεί αστυνομική ευθύνη, για να προσθέσει ότι «το ερώτημα τώρα είναι εάν μπορεί, πέρα από την αστυνομική ευθύνη, να υπάρξει στήριξη στον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μέσω των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ». Αυτό είναι που θα συζητηθεί τώρα με ησυχία, ανέφερε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης