Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Απόστρατοι Άποψη Πολιτική
01/03/2016 | 07:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Παγκαλικά φληναφήματα”! Ο Αντιναύαρχος Κώστας Γκορτζής γράφει για τη νέα “παγκαλιά”

Κείμενο του ΚΩΣΤΗ ΓΚΟΡΤΖΗ*

Γεροντική άνοια; Αλτσχάιμερ; Απύθμενο θράσος; Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την νέα …Παγκαλιά που προέκυψε κατά τη συνέντευξή του στον Τράγκα στην τηλεόραση ACTION χθές βράδυ;

“Διηγούμενος μια συνομιλία του με τον Χόμπρουκ,λίγα χρόνια μετά από τα Ίμια, αποκάλυψε ότι είπε στον -μακαρίτη πια- αμερικανό διπλωμάτη, ότι “αν θα μας αναγνωρίσει κάτι η ιστορία είναι ότι εκείνο το βράδυ δεν σκοτώθηκε κανείς”!!!

Ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος και ο Γιαλοψός, κατά Πάγκαλο, είτε αναστήθηκαν είτε δεν μετρούν ως ανθρώπινες υποστάσεις γι αυτόν…

Σωστά ο Σήφης Μανουσογιαννάκης, αντιναύαρχος ε.α., του προσήψε δημόσια το μόνο επίθετο που ταιριάζει στην περίπτωση. “Γελοίος”.

Είπε κι άλλα στη συνέντευξη….Δεν στέκομαι όμως στα Παγκαλικά φληναφήματα.

Παίρνω το γεγονός για να αναδείξω μια -κατά τη γνώμη μου πάντα- …κακή συνήθεια που έχει εξαπλωθεί επικινδύνως στο μαραφέτι αυτό το Facebook.

Η οργή, η αγωνία, η απελπισία και τα αδιέξοδα οδηγούν πολλούς (ούτε τον εαυτό μου εξαιρώ) σε μιά ενστικτώση αντίδραση αμφισβήτησης των πάντων αφήνοντας συνήθως την ουσία της οποιασδήποτε ανάρτησης ασχολίαστη… Έτσι, η πρώτη αντίδραση, στην εύστοχη και εύλογη, απάντηση του Ναυάρχου στον Πάγκαλο ήταν

“γιατί τα λέει τώρα που είναι απόστρατος; Τα έλεγε εν ενεργεία;”…

Είναι μια ερώτηση που εμφανίζεται συχνά πυκνά όποτε ένας στρατιωτικός εν αποστρατεία λέει κάτι δημοσίως. Και από πολίτες και -δυστυχώς- από συναδέλφους του.

Και καλά, οι πολίτες δεν γνωρίζουν τους Νόμους, τις Διατάξεις και τα Ψηφίσματα στα οποία ορκίστηκαν και διέπουν τη σταδιοδρομία τους και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την δημόσια έκφραση απόψεων και την περιορίζουν μέσα στην υφιστάμενη ιεραρχία επ’ απειλή Πειθαρχικών μέχρι και Ποινικών ευθυνών… Οι ερωτώντες συνάδελφοι τα λησμονούν;

Από την μακρά περιήγησή μου στο διαδίκτυο, και με τα βιώματά μου από τη σταδιοδρομία μου, βλέπω ότι η πλειονότητα των ομιλούντων δημοσίως συναδέλφων μου αποστράτων (του Π.Ν.), προέρχεται από αυτούς που -σε οποιονδήποτε Βαθμό- “τα έλεγε” και εν ενεργεία τηρώντας τους Κανόνες της ιεραρχίας και …πληρώνοντας το κόστος της όποιας αντίδρασής τους στο σύστημα.

Η πλειονότητα των “μη ομιλούντων εν ενεργεία” μπορεί να μην είχαν σταδιοδρομικό κόστος αλλά δεν τολμούν να εκφέρουν άποψη δημοσίως ως απόστρατοι γιατί …όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ….

Ας εστιαζόμαστε λοιπόν στην ουσία της κάθε άποψης, μπορεί να την αμφισβητούμε με επιχειρήματα αλλά με το να αμφισβητούμε ατεκμηρίωτα τον εκφέροντα αυτήν, στρώνουμε βούτυρο στο ψωμί του κάθε γελοίου Πάγκαλου!

*Αντιναύαρχος ε.α

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης