Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Παίζουν με τη φωτιά σε Βαλκάνια,Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο οι Γερμανοί με “σενάρια ανάφλεξης”

Παίζουν με τη φωτιά σε Βαλκάνια,Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο οι Γερμανοί με
Q Series regeneration

Παίζουν με τη φωτιά στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο οι Γερμανοί και οι “δορυφόροι” τους. Χωρίς να έχουν την έγκριση των ΗΠΑ,οι οποίες το τελευταίο διάστημα  δείχνουν να “απέχουν” στρατιωτικά από την νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι “παίζουν” ένα περίεργο παιχνίδι συντηρώντας ένα κλίμα πολεμικό με αφορμή το προσφυγικό και στόχο πάντα …το οικονομικό κέρδος . Ένα σχέδιο “επανεκκίνησης της ευρωπαϊκής  οικονομίας” που μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και στρατιωτικά μέσα; Όλα να τα περιμένουμε…

Δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομία που “πεθαίνει”. Παντού στην Ευρώπη αναζητούν τρόπους για να “επανεκκινήσουν” τις οικονομίες τους. Τα μέχρι στιγμής “φάρμακα” των οικονομικών “γκουρού” έχουν αποδειχτεί όχι μόνο αναποτελεσματικά αλλά και καταστροφικά. Δεν κινείται τίποτα!

Το “έργο” που έχει σηκώσει το Βερολίνο και πριμοδοτεί ο Γιούνκερ μιλά για “στρατιωτικές συγκρούσεις” ,για “αναφλέξεις” στα Βαλκάνια και άλλα σχετικά. Και δεν μοιάζουν σενάρια παράλογα αν αναλογιστούμε την ιστορία της περιοχής και την μόνιμη “ελληνοτουρκική σύγκρουση”. Η αφορμή υπάρχει και είναι το προσφυγικό. Το μοναδικό που λείπει είναι η “σπίθα” και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι είναι αδίστακτοι. Δεν το ΄χουν σε τίποτα να την “ανάψουν” τη φωτιά να έχουν πειστεί ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα οικονομικά και γεωπολιτικά σχέδιά τους. Συνήθως δίνουν σημασία στα πρώτα. Και οι “συγκρούσεις”, οι “αναφλέξεις” και οι “πόλεμοι” , όπως είναι γνωστό “γεννούν” πάντα λεφτά.

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι δεν έχουν την έγκριση και άρα την υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι οποίες δεν έχασαν καμία ευκαιρία από τις πολλές που τους έδωσε η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε ,για να την προειδοποιήσουν : “Μακριά από τα Βαλκάνια”! Η επισήμανση αφορά και στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο . Περιοχές στις οποίες η Ουάσινγκτον από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου πρωταγωνιστεί . Η προσωρινή “απόσυρσή” της όταν θέλησε να ρίξει το βάρος στον Ειρηνικό και τον διαφαινόμενο κίνδυνο από τη Κίνα ερμηνεύθηκε μάλλον λανθασμένα από το Βερολίνο. Το οποίο οι ΗΠΑ …είχαν αφήσει στο “πόδι” τους,αλλά φαίνεται ότι αυτό παρεξήθηκε.

Οι αμερικανικές συστάσεις είναι προφανές ότι δεν έχουν γίνει κατανοητές από το Βερολίνο. Το οποίο παρά το χαστούκι που δέχτηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου της VW, συνεχίζει να παίζει με την υπομονή της Ουάσινγκτον. Οι αποκαλύψεις για τις απάτες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας -όχι μόνο της VW- παρομοιάζονται από κάποιους με …τον βομβαρδισμό της Δρέσδης από τους Συμμάχους το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οικονομικά μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο αν σκεφθούμε ότι η πανίσχυρη VW μετά από 15 ολόκληρα χρόνια παρουσίασε ελλειμματικό τρίμηνο!

Σ΄ ότι μας αφορά θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14! Κυριολεκτικά. Οι κίνδυνοι στους οποίους μπορούν να μας εκθέσουν οι “εταίροι” και πρώτα απ΄ όλα οι Γερμανοί ,είναι πολλοί και μεγάλοι. Το σενάριο έχει “δουλευτεί” με πολύ προσοχή όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Απαξίωση κι όχι μόνο οικονομική των ΕΔ. Διαρκής απειλή λουκέτου σ΄όλη την αμυντική βιομηχανία. Συνεχείς και έντονες πιέσεις για ακόμη περισσότερες περικοπές στην Εθνική Άμυνα. Και τέλος πλήρη ταύτιση απόψεων και αμέριστη στήριξη στην Τουρκία του Ερντογάν. Στην οποία μοιράζουν δις για να μπορεί ευκολότερα να μας στέλνει μετανάστες, την ίδια ώρα που αρνούνται ακόμη και την παραμικρή βοήθεια στην διαλυμένη από τους ίδιους Ελλάδα! Είναι τραγελαφικό όσο και εκνευριστικό οι Γερμανοί να …διαφημίζουν ότι έδωσαν στην Ελλάδα… 10 μηχανήματα ταυτοποίησης για τους μετανάστες!

Ας συνέλθουμε λοιπόν εδώ στο εσωτερικό της χώρας. Ας σοβαρευθούμε κι ας συνεννοηθούμε καθώς έχουμε να κάνουμε με “εταίρους” που δεν έχουν ίχνος καλής πρόθεσης . Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει έξι χρόνια μετά από την έναρξη της οικονομικής θύελλας κάτι τέτοιο πάσχει πορφανώς από …ανίατη αφέλεια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης