Υποστηριξε το militaire
Ιστορία Πρώτη Γραμμή
06/01/2018 | 00:36 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Πέταξε” για πάντα ο πιλότος που έκανε την τελευταία αποστολή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πιλότος  που πέταξε  την τελευταία αποστολή μάχης του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε σε ηλικία των 93 ετών.
Ο Jerry Yellin, πιλότος στην 78η μοίρα  Air Corps, πέθανε πριν λίγες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Yellin πέταξε το P-51 Mustang από το Iwo Jima με αποστολή  να επιτεθεί σε ιαπωνικό αεροδρόμιο κοντά στο Τόκιο, σύμφωνα με το HistoryNet.

Ο Yellin και το “ζευγάρι” του, ο Philip Schlamberg, απογειώθηκαν  στις 14 Αυγούστου 1945. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους η Ιαπωνία παραδόθηκε! Οι δυο τους δεν το γνώριζαν και εκτέλεσαν την αποστολή τους!

“Όταν επέστρεψα στην Iwo Jima από την Ιαπωνία, ανακάλυψα ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει πριν τρεις ώρες ενώ βρισκόμουν στον αέρα”,είχε  δηλώσει  ο Yellin . Ο πιλότος που πέταξε μαζί του την αποστολή δεν τα κατάφερε και ήταν το τελευταίο θύμα του πολέμου.

Ο Yellin εργάζονταν σε χαλυβουργείο για να εξοικονομήσει χρήματα για το κολλέγιο, όταν οι Ιαπωνικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Pearl Harbor στις 7 Δεκεμβρίου 1941. Δύο μήνες αργότερα, στρατολογήθηκε  στα 18 του χρόνια.

Δεκαέξι από τους συναδέλφους του με τους οποίους  πέταξε ο Yellin σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Schlamberg, αλλά ο ίδιος βρήκε έναν  τρόπο αντιμετώπισης των απωλειών.
“Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν, απλώς πίστευα ότι μεταφέρθηκαν σε άλλη μοίρα και ότι θα τους  συναντούσα και πάλι “, είχε δηλώσει στους Washington Times τον Αύγουστο.

Μετά τον πόλεμο, ο Yellin είχε  μετατραυματικό άγχος και ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν να κρατήσει μια σταθερή δουλειά. Αυτός και η οικογένειά του μετακόμισε δεκάδες φορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στο Ισραήλ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης