Υποστηριξε το militaire
Breaking News Θητεία ΣΤΡΑΤΟΣ
22/08/2016 | 06:40 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Πέντε περιστατικά ψώρας σε μονάδα του βόρειου Αιγαίου

Πέντε περιστατικά ψώρας σε μονάδα του βόρειου Αιγαίου

Πέντε περιστατικά ψώρας σε μονάδα νησιού του βόρειου Αιγαίου! Η ενοχλητική και μεταδοτική ασθένεια έχει εκδηλωθεί σε πέντε στρατιώτες οι οποίοι έχουν πάρει αναρρωτική άδεια. Το θέμα που έθεσαν στο Militaire.gr συνάδελφοί τους είναι ότι δεν διαπίστωσαν να λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο ώστε να προστατευθεί το υπόλοιπο προσωπικό.Κι αν δεν γίνουν τα απαραίτητα -που δεν κοστίζουν κιόλας- όλη η μονάδα θα “χτυπηθεί” από την ψώρα!

Η μετάδοσή της γίνεται εύκολα με άμεση επαφή.

Το άκαρι της ψώρας εντοπίζεται και αναζητείται στις πλάγιες επιφάνειες των χειρών και ποδών, στην καμπτική επιφάνεια των καρπών, στην περιομφαλική χώρα, στην πρόσθια επιφάνεια των μασχαλών, στην εκτατική επιφάνεια των αγκώνων και στην περιοχή της μέσης.

Το βασικό σύμπτωμα είναι η  έντονη φαγούρα και εξανθήματα  λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης του δέρματος στην προσπάθειά του να αποβάλλει το άκαρι.

Μαζί με τον ασθενή θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και άτομα που μοιράστηκαν το ίδιο κρεβάτι ή είχαν παρατεταμένη σωματική επαφή με τον ασθενή, έως και 40 ημέρες πριν την εμφάνιση του εξανθήματος, ακόμη και αν δεν παρουσιάζουν σημειολογία ψώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης