Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο “χερ Σόϊμπλε” δεν αποκλείει τη χρήση στρατού στο δρόμο! Τα χειρότερα έρχοτναι

Ο

Ο “χερ Σόϊμπλε” δεν αποκλείει  το ενδεχόμενο χρήσης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.Κι αφού δεν το αποκλείει για την “ηγέτιδα” της ΕΕ Γερμανία δεν αποκλείεται να δούμε στρατό σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό δρόμο.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση  στο Ντίσελντορφ, όπως μεταδίδει η «Rheinische Post».

Αν οποιαδήποτε χώρα αντιμετωπίσει την κατάσταση που αντιμετώπισε το Παρίσι ,ασφαλώς έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να φθάσει ακόμη και στο σημείο να χρησιμοποιήσει τις ΕΔ σε αποστολές “εσωτερικής ασφάλειας”. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό και αε μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η ανησυχία που δικαιολογημένα υπάρχει είναι ότι η όλο και συχνότερη “εξοδος” στρατιωτικών δυνάμεων στο δρόμο, γίνεται στο πλαίσιο ενός “εθισμού” της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης στο…χακί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε -γιατί ξεχνάμε- ότι το ΝΑΤΟ έχει εντάξει στις αποστολές του και την επέμβαση σε χώρες υπό “κοινωνική αναταραχή”. Δεν μας διευκρίνησαν ποτε τι κατά το NATO είναι και τι δεν είναι κοινωνική αναταραχή.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει συγκεκριμένες και επώνυμες αναφορές για προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι ΕΔ για αποστολές εκτός των ορίων δράσης τους ,εντός της χώρας. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης και ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης δημόσια έχουν μιλήσει για την αναγκη να υπάρξει προστασία των ΕΔ από πρακτικές και αποφάσεις που δεν έχουν καμία θεσμική κάλυψη.

Τα παραδείγματα είναι αρκετά τα τελευταία χρόνια. Με κορυφαίο ότι κάποιοι έστειλαν αλεξιπτωτιστές να κυνηγάνε δραπέτες στην ελληνική ύπαιθρο. Χωρίς να σκεφθούν τι θα συνέβαινε αν κάποιος από το στρατιωτικό προσωπικό πάθαινε κάτι. Τόοο επιπόλαιοι και επικίνδυνοι ήταν κάποιοι στα “υψηλά κλιμάκια” της εξουσίας των ΕΔ.

Ας μην παίρνουμε στ΄ αστεία όσα πάνε να γίνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το “παιχνίδι” που παίζεται δεν είναι “αθώο”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης