Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική Πρώτη Γραμμή
06/02/2017 | 06:02 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο “χακί δημοσκόπος” προβλέπει: “Οριακή αυτοδυναμία ΝΔ, τρίτη η ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ στη Βουλή”

Ο

Ο “χακί δημοσκόπος” που είχε πέσει “μέσα” στις προβλέψεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, επανέρχεται. Ο Νίκος Καρδουλας έχει κάνει μια ανάλυση με βάση τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί. Απ΄ αυτή προκύπτει πιθανή οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ. Από τα αξιοσημείωτα των προβλέψεών του είναι ότι “βλέπει” τρίτο κόμμα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και είσοδο των ΑΝΕΛ του Π.Καμμένου στη Βουλή.Όλα αυτά αν γίνουν σύντομα εκλογές όπως επισημαίνει.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

MSc Τηλεπισκόπισης – GIS_UK – Σχης ε.α.

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η ΝΔ προκύπτει αυτοδύναμη και η ΔΗΣΥ τρίτο κόμμα, αν προκηρυχθούν εκλογές σύντομα, σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση και επεξεργασία των 6 δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου 2017.

Για τη στατιστική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αν γινόταν σήμερα εκλογές (πίνακας), υπολογίσθηκε πρώτα ο μέσος όρος της εκτίμησης ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, των 6 εταιρειών δημοσκοπήσεων Alco για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Interview για την ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV, Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Metron Analysis για τον ANT1, ProRata για την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ και στη συνέχεια έγιναν οι κατάλληλες αναγωγές σύμφωνα με τις αποκλίσεις που είχαν οι ίδιες εταιρείες στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παραπάνω ανάλυση είναι:

  • Η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 153 έδρες στη Βουλή και διευρύνει συνεχώς την εκλογική επιρροή της στους ψηφοφόρους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ. Η εκτίμησή μου είναι αν προκηρυχθούν σύντομα εκλογές, η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40%, αφού η διεύρυνση της επιρροής της έχει μια φυσική με το χρόνο εξέλιξη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 25,1%, λίγο μεγαλύτερο από αυτό των δημοσκοπήσεων και το γεγονός αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του δεν θα στηρίξουν κόμματα όπως το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας και τη ΛΑΕ και θα τον ξαναψηφίσουν.
  • Η έκπληξη της παραπάνω ανάλυσης είναι ότι τρίτο κόμμα είναι η ΔΗΣΥ, η οποία εμφανίζει αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με αυτό των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ότι προσελκύει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ΧΑ η οποία φαίνεται χάνει την τρίτη θέση και να είναι πλέον τέταρτο κόμμα και το ΚΚΕ παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση των ποσοστών τους κατά 0,6% και 1,3% αντίστοιχα.
  • Οι ΑΝΕΛ διατηρούν τα ποσοστά τους και εισέρχονται στη Βουλή.
  • Δεν εισέρχονται στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, η Ένωση Κεντρώων, η ΛΑΕ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Η γενική εκτίμησή μου είναι ότι αν το επιθυμούν οι θεσμοί και επιμείνουν στα μέτρα τα οποία προτείνουν, θα προκηρυχθούν σύντομα εκλογές, αλλιώς η Κυβέρνηση θα υπογράψει πιο ελαφρά μέτρα από αυτά που προτείνουν οι θεσμοί και δεν θα προσφύγει άμεσα στις κάλπες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης