Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
09/05/2016 | 21:45 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο υιός Μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν τη Παλαιστίνη!

Ο υιός Μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν τη Παλαιστίνη!

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, κάλεσε σήμερα όλους τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο θα ανοίξει τον δρόμο για την “απελευθέρωση της Παλαιστίνης”.

“Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω” ακούγεται να λέει ο Χάμζα μπιν Λάντεν, 23 ετών, σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. “Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εκείνους που επιμένουν να επιδιώκουν τον διχασμό και τη διαμάχη, τώρα που ολόκληρος ο κόσμος κινητοποιείται εναντίον των μουσουλμάνων”, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες τζιχαντιστικές οργανώσεις απευθύνεται.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα αυτή και πολλές μικρότερες ισλαμιστικές και σαλαφιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του. Απέναντί τους, το Ισλαμικό Κράτος, ο μεγάλος αντίπαλος του Μετώπου, ελέγχει επίσης σημαντικά εδάφη τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η ισχυροποίηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων το 2013 ευνοήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 και είχε ως αποτέλεσμα να περιθωριοποιηθούν οι Σύροι αντάρτες, η επιρροή των οποίων έχει εξασθενίσει.

Είναι άγνωστο το πότε ηχογραφήθηκε το μήνυμα του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν. Πρόσφατα όμως ο νυν ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, κάλεσε και αυτός τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, ασκώντας έντονη κριτική στο Ισλαμικό Κράτος. “Η ενότητα σήμερα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου” είπε στο μήνυμά του που αναρτήθηκε το Σάββατο στο Διαδίκτυο.

Για τον Χάμζα μπιν Λάντεν, η Συρία “είναι το καλύτερο πεδίο μάχης για να πετύχουμε την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ”. “Ο δρόμος για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης σήμερα είναι πιο σύντομος, χάρη στην επανάσταση στη Συρία”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο Χάμζα ήταν ο αγαπημένος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο ηγέτης της αλ Κάιντα σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου 2011, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης