Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
08/06/2017 | 15:38
Militaire News

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην ορκωμοσία Ναυτών μίλησε για τη ναυτική ισχύ

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην ορκωμοσία Ναυτών μίλησε για τη ναυτική ισχύ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2017 Β’ ΕΣΣΟ στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Στην ομιλία του ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επεσήμανε την σημασία της ναυτικής ισχύος:

” Η γεωγραφική σύνθεση της χώρας μας με τα χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως λαό μέσα στους αιώνες”, υποστήριξε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι “η τεράστια σημασία της ναυτικής ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους μας, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε στους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. H μεγάλη παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας γιατί Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες.

 Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που βλέπουμε την ανακατανομή στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο, η Ελλάδα, ως χώρα σταθερότητας με δυνατή ναυτική ισχύ, αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και για τη Συμμαχία.

 Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε οποτεδήποτε χρειαστεί, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας μας.

 Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, την προηγούμενη εβδομάδα στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό είμαστε όλοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων παιδιών μας”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης