Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Τόσκας απαγόρευσε τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ και η ΝΔ ζητά την παραίτησή του!

Ο Τόσκας απαγόρευσε τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ και η ΝΔ ζητά την παραίτησή του!

Η σχεδιαζόμενη γι΄ αύριο συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια απαγορεύθηκε με απόφαση του  γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου. Μαζί και η “αντισυγκέντρωση” αναρχικών.

Η ΝΔ ο πρόεδρος της οποίας είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν συμφωνούσε με τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά επί της ουσίας τη παραίτηση Τόσκα.

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ και χαρακτηρίζει την απόφαση πρόκληση για τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. 

«Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού», συνεχίζει η ΝΔ και προσθέτει: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους. Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματός τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα…».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης