Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
29/09/2017 | 19:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Τσίπρας στον Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου θα ΄χει μαζί του Κοτζιά και Καμμένο

Ο Τσίπρας στον Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου θα ΄χει μαζί του Κοτζιά και Καμμένο

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

 Πιθανότερη ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Λευκό Οίκο είναι η 17η Οκτωβρίου.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Η “σύνθεση” έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η Ελλάδα μπορεί να διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν έχει “κεφαλοποιηθεί”. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας κυρίως με το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 να κυριαρχεί αλλά αλλά και να προβληματίζει για το κόστος του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο “λογαριασμός” από τις ΗΠΑ. Όχι ότι ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να κάνει …εκπτώσεις, είναι πάντως βέβαιο ότι αν επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο. Οι ΗΠΑ έχουν δώσει στρατιωτική βοήθεια σε χώρες της περιοχής και δεν είναι κατανοητό γιατί δεν έχει γίνει το ίδιο και με την Ελλάδα. Όχι βέβαια με λύσεις τύπου ελικοπτέρων “Καϊόβα” που λογικά ναυάγησαν.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν πως η συμφωνία για τη Σούδα θα ανανεωνόταν για μια πενταετία, πάμε προς μία ετήσια ανανέωση, με εισήγηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, που περιμένει προφανώς αυτό το “κάτι χειροπιαστό” από τις ΗΠΑ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έχει δει ήδη τον Αμερικανό ομόλογό του και έχει καλές σχέσεις με την διοίκηση Τραμπ,παρά το γεγονός ότι κάποια από τα ελληνοαμερικανικά του “στηρίγματα” έχουν απομακρυνθεί από τον Τραμπ. Ο Καμμένος θέλει να προχωρήσει πάση θυσία το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της ΠΑ, αλλά όχι χωρίς “ταβάνι” στο οικνομικό κόστος, γιατί ως γνωστόν “λεφτά δεν υπάρχουν”.

Όπως και να ΄χει το ταξίδι Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου θα ΄χει ενδιαφέρον .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης