Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
25/11/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο Τραμπ πουλάει όπλα στην Τουρκία του Ερντογάν! Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ο Τραμπ πουλάει όπλα  στην Τουρκία του Ερντογάν! Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν τονίζει ότι στην συνομιλία που είχαν συζήτησαν για την αγορά αμερικανικών όπλων από την Τουρκία! Ποια θα ΄ναι αυτά τα οπλικά συστήματα δεν διευκρινίζεται. Η συζήτηση και μόνο ωστόσο αποτελεί θέμα καθώς γίνεται τη περίοδο που υποτίθεται ο Ερντογάν έχει κλείσει συμφωνία με τον Πούτιν για την αγορά των S-400.

Η δικαιολογία του καθεστώτος Ερντογάν ήταν και είναι πως συζητούν με τη Ρωσία,γιατί η Δύση δεν έχει υποβάλλει συμφέρουσες προτάσεις για αντιπυραυλικά-αντιαεροπορικά συστήματα. Του έκανε πρόταση ο Τραμπ; Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προκαλεί τέτοιες σκέψεις.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό που πήρε ο Ερντογάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν χθες, ότι η Ουάσιγκτον προσαρμόζει τη στρατιωτική στήριξη που παρέχει στους συμμάχους της στο έδαφος στη Συρία, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα χθες, η τουρκική προεδρία με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ τόνισε στον Ερντογάν ότι έχει δώσει οδηγίες ώστε να μην παρέχονται όπλα στους Κούρδους μαχητές των YPG στη Συρία.

Στην ανακοίνωση της Άγκυρας υπογραμμιζόταν ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να πολεμήσουν μαζί όλες «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», περιλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO).

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών δεν αναφέρονται συγκεκρίμενα το PKK, το YPG ή το δίκτυο Γκιουλέν.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης