Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Τούρκος δουλέμπορος που έπνιξε τρία παιδιά έκλαψε και ο Δρίτσας έκανε δήλωση κατά Λιμενικών!!!

Ο Τούρκος δουλέμπορος που έπνιξε τρία παιδιά έκλαψε και ο Δρίτσας έκανε δήλωση κατά Λιμενικών!!!

Μέτρο χρειάζεται παντού. Ακόμη και στον ανθρωπισμό! Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ενοχλήθηκε επειδή ένας Λιμενικός έδειξε σε Τούρκο δουλέμπορο τα τρία παιδάκια που έπνιξε! Έβαλε τα κλάματα ο Τούρκος δουλέμπορος και ο Θοδωρής Δρίτσας, θεώρησε σκόπιμο να κάνει δήλωση με την οποία επί της ουσίας κάνει παρατήρηση στους Λιμενικούς!

Το βίντεο που δημοσιοποίησε και το Militaire.gr δεν δείχνει τίποτα που να έχει σχέση με συμπεριφορά που θα απαιτούσε δήλωση υπουργού!

Τι δήλωσε ο Δρίτσας, ο οποίος είναι πάντα συμπαθής κι ευγενικός αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε λάθος:

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα-αναρτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά ανδρών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέναντι στο διασωθέντα και συλληφθέντα Τούρκο κατηγορούμενο ως διακινητή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η μεγάλη εικόνα σε αυτό το βίντεο, είναι τα 3 νεκρά σώματα των μικρών παιδιών, τα 3 φέρετρα και η οδύνη του πατέρα που τα αναγνωρίζει. Αυτή είναι η εικόνα που συγκλονίζει.
Βλέποντας παράλληλα τους 2 άνδρες του Λιμενικού να οδηγούν τον κατηγορούμενο ως διακινητή, ενώπιον των νεκρών παιδιών, η συναισθηματικά αυθόρμητη, αλλά και λογικά εύγλωττη ερμηνεία που δίνω, είναι η ανθρώπινη ταύτιση των λιμενικών με τα θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου. Με τα θύματα αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας στο Αιγαίο, ειδικά όταν αυτά είναι προσφυγόπουλα, μικρά παιδιά.
Πράγματι, είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια συμπεριφορά καθ’ υπερβολή. Η πολιτεία και τα όργανα του κράτους οφείλουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, απέναντι σε κάθε κρατούμενο, ακόμα και αν κατηγορείται για στυγερά εγκλήματα. Πολύ περισσότερο, όταν όλοι οφείλουμε να συνυπολογίζουμε και να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρις ότου υπάρξει οριστική και αμετάκλητη δικαστική καταδίκη.
Αλίμονό μας, όμως, εάν αντιστρέψουμε τα κριτήρια για την αξιολόγηση των ανθρώπινων συναισθημάτων και συμπεριφορών. Τα μείζονα ερωτήματα όμως, κυρίως από το Σεπτέμβρη του 2015, μέχρι σήμερα, παραμένουν και μας εγκαλούν όλους. Γιατί τόσα πολλά ναυάγια και τόσοι πνιγμοί στο Αιγαίο; Ποιοι ευθύνονται για αυτό; Πώς μπορούμε να τ’ αποτρέψουμε; Αυτά θα ήταν υπερβολή, εάν τα απευθύναμε στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που αναμετρώνται καθημερινά και με τη ζωή και με το θάνατο.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης