Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
27/07/2017 | 11:02
Militaire News

Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ παραιτείται από πιλότος ελικοπτέρου

Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ παραιτείται από πιλότος ελικοπτέρου

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας θα παραιτηθεί από την δουλειά του σήμερα μόλις συμπληρώσει την τελευταία του βάρδια ως πιλότος ελικοπτέρου για έκτακτα περιστατικά, ώστε να συγκεντρωθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο της Βρετανίας μετά τον πατέρα του Κάρολο, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος της εταιρείας αεροπορικών μεταφορών ασθενών (East Anglia Air Ambulance) ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο των επίσημων ρόλων από τους οποίους αποχωρεί η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία από τα 90στά γενέθλιά της πέρυσι έχει ελαφρύνει το πρόγραμμα εργασίας της.

Το γραφείο του Ουίλιαμ δήλωσε ότι ο πρίγκιπας θα ολοκληρώσει μια βραδυνή βάρδια στο Αεροδρόμιο του Καίμπριτζ στην κεντρική Αγγλία όπου άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία το 2015, προτού ποζάρει για μια αναμνηστική φωτογραφία με τους συναδέλφους του.

“Από το τέλος της θητείας μου στον στρατό, έχω αποκτήσει εμπειρίες στην δουλειά αυτή που θα φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, και αυτό θα προσθέσει μιά πολύτιμη οπτική γωνιά στα βασιλικά καθήκοντά μου για δεκαετίες”, είχε πει τον Ιανουάριο.

Ο Ουίλιαμ υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας από το 2006 έως το 2013, πριν ξεκινήσει την τωρινή του δουλειά ως πιλότος ελικοπτέρου ερευνών και διασώσεων.

Εκτός από την παραίτηση από την δουλειά του ως πιλότος, ο Ουίλιαμ θα μετακομίσει με τη σύζυγό του Κέιτ και τα παιδιά τους Τζορτζ και Σάρλοτ από την εξοχική τους έπαυλη Άνμερ Χολ που βρίσκεται στο συγκρότημα Σάντρινγκχαμ της βασίλισσας Ελισάβετ στην ανατολική Αγγλία, στο παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία τους στο Λονδίνο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης