Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/10/2017 | 21:50
Militaire News

Ο Πούτιν έγινε 65 με διαδηλώσεις και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Πούτιν έγινε 65  με διαδηλώσεις και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκλεισε σήμερα τα 65 χρόνια, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τα γιορτάσει ανέμελα.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι προσήχθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που οργανώθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), τη γενέτειρα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια μκο που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές διαδηλωτών, πολλοί εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χρόνια Πολλά!» ή «Πούτιν, ντροπή της Ρωσίας», πολλές χιλιάδες άνθρωποι, υποστηρικτές του Ναβάλνι, κατέκλυσαν τους δρόμους της Ρωσίας σήμερα ανήμερα των 65ων γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Πριν από την πορεία με υψηλό συμβολισμό και τη συμμετοχή τουλάχιστον 1000 ανθρώπων στην Αγία Πετρούπολη, όπου γεννήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σε περίπου 80 πόλεις από το Βλαδιβοστόκ έως το Καλίνιγκραντ έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο 41χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότερες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν παράνομες διότι δεν είχαν λάβει την επίσημη άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή τους.

Ο Πούτιν στη Μόσχα δέχτηκε πολλές ευχές από ηγέτες κρατών και συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να εξεταστεί η κατάσταση στη Συρία.

Στο ρωσικό πρακτορείο TASS δημοσιεύθηκε μια σειρά φωτογραφιών κι ένα βίντεο από τις διακοπές του Πούτιν. Έχοντας δίπλα του πάντα τον υπουργό Άμυνας Σοϊγκού, ο Πούτιν επιδεικνύει τη πολύ καλή του φυσική κατάσταση.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο έχουν ενδιαφέρον.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης