Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι Άποψη Ιστορία Πολιτική
22/02/2016 | 07:04 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Στρατηγός Παραγιουδάκης γράφει για τον ανιστόρητο Ρίχτερ -Επιστολή προς το Militaire

Ο Στρατηγός Παραγιουδάκης γράφει για τον ανιστόρητο Ρίχτερ -Επιστολή προς το Militaire

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης  υπήρξε Αρχηγός που άφησε το στίγμα του. Εξακολουθεί να είναι μπροστάρης σ΄ έναν αγώνα που δεν πρέπει να αφήσουμε το βάρος του μόνο στους Κρητικούς . Η αντίσταση του Αρχηγού σ΄όσα παράδοξα υποστηρίζει ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ είναι ευτυχώς επίμονη και δυναμική.

Η επιστολή που μας έστειλε μας τιμά . Και τα όσα μας αναφέρει για την υπόθεση Ρίχτερ άκρως ενδιαφέροντα. Είναι αυτονόητο ότι θα παρακολουθούμε την υπόθεση διαρκώς από την οπτική γωνία του Αρχηγού.

Η επιστολή του:

Κύριο Πάρη Καρβουνόπουλο

    Δντη ιστοσελίδας  MILITAIRE

Αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε,

πληροφορήθηκα για τη νέα ιστοσελίδα , «MILITAIRE.GR».

Είμαι βέβαιος ότι το έργο που επιτελέσατε στο  «ONALERT» θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά σε ένα θέμα που σας είναι γνωστό, έχει απασχολήσει το πανελλήνιο και έχει ήδη πάρει ευρύτερες διαστάσεις (Γερμανία, Πρεσβεία Γερμανίας στην Αθήνα κ.α).

Πρόκειται για το περιεχόμενο του βιβλίου Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, του γερμανού ιστορικού – συγγραφέα Χάιντς Ρίχτερ και τις δηλώσεις του στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ του τ.ο ΣΚΑΙ την 16 – 2 – 2016.

Η πορεία αυτού του θέματος, έχει, εν ολίγοις, ως εξής:

Τον Ιούνιο του 2011, το βιβλίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο.

Παραβρέθηκα και με όσα ανιστόρητα και απαξιωτικά άκουσα για την Μάχη της Κρήτης, ζήτησα τον λόγο, αντέδρασα και απεχώρησα από την αίθουσα.

Τον επόμενο μήνα (Ιούλιο), έστειλα επιστολή στον κ. Ρίχτερ όπου του εξέθετα τις απόψεις μου για το βιβλίο. Ο συγγραφέας ουδέποτε απάντησε.

Στις 19 Νοεμβρίου του 2014, μετά από 3μιση χρόνια, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, θα τον αναγόρευε επίτιμο διδάκτορα. Κοινοποίησα μέσω των ΜΜΕ την παραπάνω επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Στεφάνου, για ενημέρωσή του για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η αναγόρευση έγινε την επόμενη στο Πανεπιστήμιο όπου ευρίσκετο υπό κατάληψη.

Ξεσηκώθηκε σάλος, τόσο από καθηγητές του πανεπιστημίου που διαφωνούσαν, όσο  και από πολλούς διανοούμενους από όλο τον ελλαδικό χώρο, από τα τοπικά  ΜΜΕ και κυρίως έντονες διαμαρτυρίες από τον κρητικό λαό και τα κρητικά σωματεία όπου γης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνης άσκησε ποινική δίωξη κατά του συγγραφέα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 4285/2014 και τον παρέπεμψε σε δίκη.

Η δίκη διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες και στις 10 Φεβρουαρίου 2016 εκδόθηκε αθωωτική απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και για αυτό ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, χωρίς να αγγίζει την ουσία του θέματος (το περιεχόμενο δηλαδή του βιβλίου για το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη).

Μετά την αθώωσή του ο κ. Ρίχτερ προέβη σε διάφορες δηλώσεις, όχι φιλικές προς την Ελλάδα – καίτοι δηλώνει φιλέλληνας – με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στις 16.2.2016, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Αλέξη Παπαχελά.

Ο κ. Ρίχτερ παρουσιάζεται  άκρως επικριτικός, αλαζόνας και είρων. Μεταξύ των άλλων δηλώνει ρητά ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, επιπλέον δε, προσπαθεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα οφείλει στην Γερμανία

Οι θέσεις αυτές μας δημιουργούν την υποχρέωση να προχωρήσουμε σε προσπάθεια ανατροπής αυτών που ισχυρίζεται και των όσων απαξιωτικών και ανιστόρητων για την Μάχη της Κρήτης και την αντίσταση του κρητικού λαού αναφέρει στο βιβλίο του.

Είμαι πρόθυμος να συμβάλλω στην όποια προσπάθειά σας για την αποκατάσταση της αλήθειας καθώς, τόσο εγώ από την πρώτη μου επιστολή προς τον κ. Ρίχτερ, όσο και πολλοί ιστορικοί και άλλοι διανοούμενοι ισχυριζόμαστε ότι πρόκειται για μεθοδευμένη προσπάθεια παραχάραξης ή αναθεώρησης της ιστορίας ώστε να εξυπηρετούνται συμφέροντα αυτών που θίγονται από την πραγματικότητα (απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο, κλεμμένοι πολιτιστικοί θησαυροί κ.α).

Μετά, προπάντων, από τις δηλώσεις στην παραπάνω εκπομπή και παρόμοιων δηλώσεων που κάνει στον ελληνικό και ξένο τύπο ο ίδιος, ανεξάρτητα του τι θα πράξουν οι ελληνικές αρχές και οι ενδιαφερόμενοι, εμείς ως πολίτες της χώρας μας, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να εμποδίσουμε κάθε επίδοξο πλαστογράφο, παραχαράκτη ή αναθεωρητή της ιστορίας.

Είναι αλήθεια, δυστυχώς, ότι υπάρχουν και Έλληνες (ευτυχώς πολλοί λίγοι) υπερασπιστές του κ. Ρίχτερ, διανοούμενοι, ιστορικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι υποστηρίζουν τις απόψεις του. Δικαίωμά τους. Αλλά και δικό μας δικαίωμα και προπάντων υποχρέωση είναι να υποστηρίξουμε την ιστορική αλήθεια, ως ελάχιστο φόρο τιμής για αυτούς που πολέμησαν, αιχμαλωτίστηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν από τους βάρβαρους ναζιστές εισβολείς.

Πιστεύω ότι η ιστοσελίδα σας και εσείς προσωπικά θα σταθείτε μπροστά, όπως κάνετε σε όλα τα εθνικά θέματα, στην προσπάθεια αυτή.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Σας χαιρετώ με εκτίμηση

Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης