Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Νταβούτογλου “ξορκίζει” τις ρωσικές βόμβες στη Συρία αλλά η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει

Ο Νταβούτογλου

Το τουρκικό πυροβολικό ανταπέδωσε “αντίστοιχα” πυρά στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές σήμερα, τέταρτη ημέρα των βομβαρδισμών από το τουρκικό πυροβολικό.

Η Τουρκία προειδοποίησε χθες τους μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την “πιο σκληρή αντίδραση”, αν προσπαθήσουν να καταλάβουν μια πόλη κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και κατηγόρησε τη Ρωσία για μια πυραυλική επίθεση στη Συρία από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άμαχοι.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον χθεσινό βομβαρδισμό.

Σχεδόν 50 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν χθες τουλάχιστον πέντε ιατρικές εγκαταστάσεις και δύο σχολεία σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Συρία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία χαρακτήρισαν τις επιθέσεις κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών πριν από τη μεθόριο με την Τουρκία, όπου πύραυλοι έπληξαν ένα παιδικό νοσοκομείο και ένα σχολείο που στέγαζε πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου στη Συρία.

“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες δηλώσεις πόσο μάλλον που κάθε φορά εκείνοι που κάνουν τις δηλώσεις αυτές δεν είναι σε θέση να αποδείξουν τις αβάσιμες κατηγορίες τους με οποιονδήποτε τρόπο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα ώστε να μην επέμβει στον πόλεμο στη Συρία.

Ο Νταβούτογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία του σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός καταδίκασε με σφοδρότητα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία, αποκαλώντας τους “βάρβαρους”, “δειλούς” και “ανελέητους”.

“Από τον Σεπτέμβριο, αυτά τα βάρβαρα, δειλά και ανελέητα αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Συρία χωρίς να κάνουν καμία διάκριση μεταξύ των αμάχων, των παιδιών και των στρατιωτών”, είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης