Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
15/02/2016 | 16:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί την Ρωσία ως…χώρα τρομοκράτη! Κοίτα ποιος μιλάει

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί την Ρωσία ως...χώρα τρομοκράτη! Κοίτα ποιος μιλάει

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε σε ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έχουν κλείσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι και πως σκοπός της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα μόνο με δύο επιλογές: είτε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είτε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει τις επιθέσεις των YPG, αν συνεχίσουν την επίθεσή τους κατά της πόλης Αζάζ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει οποιεσδήποτε δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σε κρατικά ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε ακόμη τη Ρωσία ότι συμπεριφέρεται ως “τρομοκρατική οργάνωση” στη Συρία, επισείοντας την απειλή ενός “πολύ αποφασιστικού” τουρκικού “ανταποδοτικού χτυπήματος”.

“Αν η Ρωσία εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει, θα αντιταχθούμε με εξαιρετικά αποφασιστικά αντίποινα”, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ουκρανική απόδοση των δηλώσεών του.

“Η Ρωσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι ύποπτες για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, συνέχισε.

“Ο αληθινός σκοπός της Ρωσίας (στη Συρία) είναι να σκοτώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αμάχων, να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς και να συνεχίσει τον πόλεμο”, είπε ακόμη ο Νταβούτογλου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης