Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
16/04/2017 | 06:37 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Ο μισθός των βουλευτών να είναι ίσος με των πιλότων”! Ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένει στη λογική

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης έχει κάνει τη πρόταση για εξίσωση του μισθού του βουλευτή μ΄ αυτή του πιλότου μαχητικού αεροσκάφους. Ξεκάθαρη θέση και άποψη από έναν πολιτικό που γνώρισε από κοντά τις ΕΔ. Όσοι είναι βουλευτές μόνο και μόνο για “τα μισθά” και το εφάπαξ -και είναι πολλοί- έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή ανοησία …περί λαϊκισμού.

Ο Γιάννης Ραγκούσης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών απαντά:

“Απαντάμε ότι λαϊκισμός είναι η διαστρέβλωση, διαμέσου της αποσπασματικής παρουσίασης μιας συνολικής άποψης. Οτι λαϊκισμός είναι καθετί που απλώς εκμεταλλεύεται την «αντιπολιτική» διάθεση της κοινωνίας κι όχι κάθε άποψη που οδηγεί σε έναν νέο ισχυρό δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Με αυτήν την επιδίωξη λοιπόν, εμείς επεξεργαστήκαμε μια συνολική πρόταση κι όχι μόνον αυτή που αποσπασματικά αναφέρουν οι κατά παραγγελία λαϊκιστές. Προτείναμε Βουλή 200 βουλευτών, σε μονοεδρικές περιφέρειες χωρίς σταυρό προτίμησης. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική κοινοβουλευτισμού που συναντά κανείς στις πιο προηγμένες δημοκρατίες διεθνώς.

Αλλά βεβαίως όχι στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που,λόγω της φεουδαρχικής κοινοβουλευτικής τους αντίληψης, δεν διανοούνται ούτε καν να σκεφτούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ε, λοιπόν, σε ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα τα έξοδα ενός βουλευτή μειώνονται κατακόρυφα κι έτσι η βουλευτική αποζημίωση μπορεί -και πρέπει- να εξομοιωθεί με την αμοιβή του χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας. Και, όπως πολύ σωστά επισήμανε το Μilitaire.gr, ο βουλευτής υπηρετεί το πολίτευμα και ο πιλότος της Π.Α. το προστατεύει”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης