Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
09/11/2016 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Μητσοτάκης στην 115 ΠΜ!Τι περιμένουν οι στρατιωτικοί να πει και ποια δήλωση τον “κυνηγά”

Ο Μητσοτάκης στην 115 ΠΜ!Τι περιμένουν οι στρατιωτικοί να πει και ποια δήλωση τον

Πρώτη εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε στρατιωτική μονάδα. Ο κ.Μητσοτάκης επισκέπτεται την 115 ΠΜ της ΠΑ στη Σούδα,με αφορμή την επίσκεψή του στη Κρήτη για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Η επίσκεψη στην 115 ΠΜ αναμένεται με ενδιαφέρον ,γιατί είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τις ΕΔ. Το ερώτημα είναι πόσο συγκεκριμένα θα μιλήσει. Και για να λέμε αυτά που πράγματι αναμένουν οι στρατιωτικοί,το θέμα είναι αν θα αποκαλύψει τις προθέσεις της ΝΔ για τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ.

Ενδιαφέρον θα έχει η πιθανή τοποθέτησή του γενικά για τις περικοπές στις ΕΔ. Αυτές τις ημέρες όπως έγραψε το Militaire.gr ασκούνται και πάλι πιέσεις από τους δανειστές για περικοπές 88 εκατομμυρίων στα κονδύλια για την Άμυνα μέσα στο 2017. Κι όπως έχουμε επισημάνει για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη απαίτηση χρειάζεται -κατά τη γνώμη μας- να υπάρχει ισχυρό κι ενιαίο πολιτικό και κομματικό “μέτωπο”.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο κ.Μητσοτάκης να μιλήσει γενικώς περί ΕΔ εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αναγνώριση των υπηρεσιών τους. Δεν θα ΄ναι αρκετό,γιατί μέχρι στιγμής η μοναδική δημόσια δήλωση που υπάρχει από τη πλευρά της ΝΔ είναι αυτή τη κ.Ντόρας Μπακογιάννη,η οποία προ μηνών σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Star ,στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου,είχε πει ότι η ΝΔ θα προχωρούσε στις περικοπές που είχε ζητήσει η τρόϊκα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης