Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
28/08/2016 | 08:25 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Ο Μαίκλ Τζόρνταν δίνει 2 εκατομμύρια δολάρια στον αγώνα κατά της αστυνομικής βίας!

Ο Μαίκλ Τζόρνταν δίνει 2 εκατομμύρια δολάρια στον αγώνα κατά της αστυνομικής βίας!

Ο θρύλος του παγκόσμιου   μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν- που κέρδισε έξι πρωταθλήματα NBA με τους Chicago Bulls και έγινε ένας απο τους πιο δημοφιλείς και αξιοσέβαστους αθλητικούς μύθους στο κόσμο- μίλησε στις 25 Ιουλίου σχετικά με τις ρατσιστικές εντάσεις στην Αμερική με την ελπίδα να “αμβλυνει” τις συγκρούσεις μεταξύ των μαύρων και της αστυνομικής εξουσίας.

3

Ο Τζόρνταν ανακοίνωσε ότι δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Ινστιτούτο για τις σχέσεις Πολιτείας-Αστυνομίας και άλλο 1 εκατομμύριο δολάρια στην Εταιρεία NAACP Legal Defense για να βοηθήσει στη δημιουργία εμπιστοσύνης των σχέσεων αστυνομίας-πολιτών.
“Ως περήφανος Αμερικάνος, ως ένας πατέρας που έχασε το δικό του πατέρα του σε μια παράλογη πράξη βίας, και ως ένας μαύρος άνθρωπος, έχω πραγματικά απογοητευτεί απο τους θανάτους Αφρικοαμερικανών απο τις αστυνομικές δυνάμεις και έχω εξοργιστεί απο την άνανδρη και μισητή στοχοποίηση και βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας,” δηλώνει ο ίδιος φανερά προβληματισμένος. “Θλίβομαι για τις οικογένειες που έχασαν αυτούς που αγαπούσαν, καθώς βιώνω και εγώ το πόνο τους.”

Ο πατέρας του μπασκεμπολίστα δολοφονήθηκε το 1993 σε  κλοπή αυτοκινήτου στη Βόρεια Καρολίνα.

Αφού αποσύρθηκε τ το 2003, ο Τζόρνταν έγινε επιχειρηματίας- έχει τη δική του επαγγελματική ομάδα μπάσκετ, τους Charlotte Hornets στη Βόρεια Καρολίνα. Αλλά ο γενικά δυναμικός Τζόρνταν “σιώπησε” συνειδητά για κάποια χρόνια σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα, λόγω της κριτικής που δεχόταν. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο ίδιος “δεν μπορούσα να μέινω άλλο άπραγος”.

“Έμαθα απο τους γονείς μου απο τον τρόπο που με μεγάλωσαν να αγαπώ και να σέβομαι τον συνάνθρωπο ανεξάρτητα της φυλής ή της καταγωγής του, οπότε είμαι πραγματικά στεναχωρημένος και αηδιασμένος απο τις ρατσιστικές τάσεις που φαίνονται να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια,” δήλωσε ο Τζόρνταν. “Θέλω να πιστεύω ότι η χώρα αυτή είναι καλύτερη απο όσο φαίνεται.. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις που θα προστατεύουν και θα εξασφαλίζουν ανθρώπους με χρωματική διαφορά ώστε να έχουν ίσα δικαιώματα και ίδια αντιμετώπιση με όλους τους άλλους, κάτι που οι αστυνομικοί θα πρέπει να σεβαστούν και να υποστηρίζουν.”

“Τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες είδα την αφοσίωση της αστυνομικής αρχής που προστατεύει εμένα και την οικογένειά μου,” είπε ο Τζόρτναν. “Έχω απόλυτο σεβασμό για την θυσία και την υπηρεσία που μου προσφέρουν. Αναγνωρίζω επίσης ότι οι εμπειρίες πολλών έγχρωμων ανθρώπων με την αστυνομία είναι πολύ διαφορετικές απο τη δική μου. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω με την ελπίδα ότι μπορούμε να ενωθούμε ως Αμερικάνοι και, μέσα απο ειρηνικό διάλογο και σωστή εκπαίδευση, να κατορθώσουμε μια ριζική αλλαγή.”

https://youtu.be/rL–gQ2AvJY

Ο Τζόρνταν είπε ότι επέλεξε το Ινστιτούτο για τη σχέση Κοινότητας-Αστυνομίας, επειδή η πολιτική και η επίβλεψη των εργασιών του επικεντρώνεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών στην τοπική αστυνόμευση. Έδωσε χρήματα και  στην εταιρεία NAACP, παλαιότερη οργάνωση για τους νόμους αστικών δικαιωμάτων του έθνους, για το έργο της για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην καλλιέργεια του σεβασμού μεταξύ των πολιτών και της αστυνομίας.

Ενώ ο Τζόρνταν δήλωσε ότι οι συνεισφορές απο μόνες τους δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, τόνισε: “Ελπίζω οι πόροι αυτοί να βοηθήσουν αρκετά τις δύο αυτές οργανώσεις ώστε να κάνουν μια θεαματική αλλαγή. Είμαστε προνομιούχοι να ζούμε στη πιο καταπληκτική χώρα του κόσμου- μια χώρα που δώρισε σε μένα και την οικογένειά μου τις καλύτερες ευκαιρίες.
“Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε δεν δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα και δεν πρόκειται να επιλυθούν μέσα σε μια νύχτα, αλλά αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κατανόηση, την αλλαγή προς το καλύτερο και να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικότερο κόσμο για μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας και τους συμπολίτες μας.”

ΠΗΓΗ:share.america.gov

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης