Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
30/10/2015 | 13:29
Militaire News

Ο Κωσταράκος αρχίζει να προεδρεύει στην ΕΕ! Και μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι άλλο

Ο Κωσταράκος αρχίζει να προεδρεύει στην ΕΕ! Και μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι άλλο

Ο Μιχάλης Κωσταράκος,μέχρι πρόσφατα Α/ΓΕΕΘΑ,αναλαμβάνει στις 6 Νοεμβρίου τα καθήκοντα του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

Για την ανάληψη της θέσης από Έλληνα στρατιωτικό η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δώσει “γη και ύδωρ”. Αφού επιχείρησε το …ακατόρθωτο να εκλέξει τον Κωσταράκο στην στρατιωτική επιτροπή του NATO -που είναι και η πραγματικά σοβαρή θέση- τελικά συμβιβάστηκε με την ΕΕ.

Τι έχει να κάνει ο Κωσταράκος σ΄ αυτή τη θέση για την οποία πήρε μαζί του 21 στελέχη των ελληνικών ΕΔ;

Προς το παρόν απλά να προδρεύει της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Η οποία προς το παρόν στην ατζέντα της δεν έχει συμπεριλάβει στα σοβαρά την δημιουργία του Ευρωστρατού. Πριν μερικούς μήνες ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε παραδεχτεί δημόσια το μαύρο χάλι  της ΕΕ σ΄ επίπεδο στρατιωτικό . Και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρέπει επιτέλους να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ευρωστρατού.

Τα επόμενα τρία χρόνια ο Κωσταράκος υποτίθεται ότι θα ασχοληθεί και μ΄ αυτό το θέμα.Μαζί με τους υπολοιπους ευρωπαίους Αρχηγούς. Αν δείτε εσείς ευρωστρατό να μας το γράψετε κι εμάς. Το NATO και οι ΗΠΑ δεν υπάρχει περίπτωση  να επιτρέψουν στην Ευρώπη να αυτονομηθεί στρατιωτικά. Ακόμη κι αν μπορούσε να το κάνει ,γιατί η αλήθεια είναι ότι καμια ευρωπαϊκή χώρα δεν φαίνεται “ζεστή” για να δώσει λεφτά για το εγχείρημα. Στρατιωτικά η Ευρώπη καλύπτεται από το NATO και τις ΗΠΑ απόλυτα. Θυμηθείτε τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, που είναι μέσα “στα πόδια” της Ευρώπης.

Συνεπώς ο Μιχάλης Κωσταράκος θα περάσει τρία ενδιαφέροντα χρόνια στις Βρυξέλλες αλλά μάλλον δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει τις “στρατηγικές και επιτελικές του ικανότητες” τις οποίες οι φίλοι του επικαλούνται και οι αντίπαλοί του αμφισβητούν.

Τουλάχιστον δεν θα του λείψει το καλό ελληνικό φαγητό αφού μεταξύ των 21 στελεχών που πήρε από την Αθήνα συμπεριλαμβάνεται και μάγειρας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης