Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
06/11/2017 | 06:28 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ και οι ναύαρχοι που τον στήριξαν χωρίς δημοσιότητα

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ και  οι ναύαρχοι που τον στήριξαν χωρίς δημοσιότητα

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την προσάραξη στην Αταλάντη. Όπως γράψαμε στο Militaire.gr  ένα ατυχές γεγονός ή ένα λάθος δεν μπορεί να ακυρώνει ανθρώπους. Όσο καλός, έμπειρος κι αξιόπιστος κι αν είναι κάποιος στη δουλειά του, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του λάθους.

Δύο απόστρατοι Ναύαρχοι που κατά τη διάρκεια της καριέρας τους κέρδισαν το πολυτιμότερο παράσημο,τον σεβασμό του προσωπικού, στήριξαν ουσιαστικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον κυβερνήτη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ. Στην επικοινωνία που είχαν μαζί του, επεσήμαναν τα αυτονόητα αλλά απαραίτητα να ειπωθούν σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που το μυαλό είναι φυσιολογικό να μην είναι καθαρό: ανάληψη της ευθύνης όπως αρμόζει σ΄ έναν Αξιωματικό του ΠΝ, ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Ήταν το καλύτερο “φάρμακο” για την ψυχολογία ενός Αξιωματικού του ΠΝ, που κλήθηκε ξαφνικά να αντιμετωπίσει μια θύελλα έξω από τη θάλασσα. 

Ανάλογη στήριξη είχε ο κυβερνήτης από όλους σχεδόν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τον υπερασπίστηκαν δημόσια χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υγιές είναι κι αυτό.

Αυτό που ενοχλεί είναι οι ελάχιστοι που βγήκαν στον αφρό για να στρέψουν λίγο τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, μήπως και τους θυμηθούν. Δεν τους έχουν ξεχάσει…Κάποιες αποφάσεις που πήραν, όταν είχαν τη δύναμη κράτησαν το Πολεμικό Ναυτικό πολλά χρόνια πίσω και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε πολλαπλάσιο κόστος για να διορθώσουμε τα δικά τους λάθη . Η διαφορά τους με τον κυβερνήτη της φρεγάτας είναι πως δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης