Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
25/11/2017 | 15:39
Militaire News

Ο Κικίλιας στις ΗΠΑ θα συζητήσει και για τα F-16 όπου εξακολουθεί να “υπάρχει κάτι σάπιο”;

Ο Κικίλιας στις ΗΠΑ θα συζητήσει και για τα F-16 όπου εξακολουθεί να

Τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται o Βασίλης Κικίλιας, με την ιδιότητα του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, για επαφές με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές, βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Κατά τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να θέσει και το θέμα των αμυντικών εξοπλισμών και της αναβάθμισης των F-16.

Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως “κάτι σάπιο” υπάρχει στην υπό διαπραγμάτευση συμφωνία είναι σε ισχύ κι έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια. Συνεπώς θα ΄χει ενδιαφέρον τι θα συζητήσει ο νέος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ στις επαφές του στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης είπε  ότι «η επιχειρησιακή αναβάθμιση των F-16 είναι επιβεβλημένη. Θα πρέπει όμως να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής, μεταξύ ΗΠΑ- Ελλάδος, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και με δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα μας».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στην συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα σημειώνοντας  πως «δυστυχώς, αντί απαντήσεων, τη Δευτέρα περιμένουμε, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα», ξεκαθαρίζοντας όμως πως η «η Δευτέρα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της πολιτικής διερεύνησης της υπόθεσης».

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης