Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ο Καζάκης είναι το μικρότερό μας πρόβλημα”! Ένας αντισυνταγματάρχης γράφει για όσα έρχονται!

Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης*

Όλα τα είχαμε, μας προέκυψε και ο κ. Καζάκης με την (ανύπαρκτη) ποιότητα του πολιτικού του λόγου. Είναι απόλυτως εμφανές ότι ο εν λόγω κύριος, “καταμετρά” τη προσωπικότητα των ανθρώπων με τη ζυγαριά και με  κριτήρια που αρμόζουν σε αξιολογητές διαγωνισμού καλλιστείων. Αν ο κ. Καζάκης ήταν αριστερός όπως διατείνεται, αλλά δεν είναι, θα γνώριζε  ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστρατεία, άσχετα με το ….. σωματικό τους βάρος, βιώνουν τη τραγικότητα της καθημερινότητάς τους, ακριβώς όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός.

Η ευθύνη αυτής της κατάστασης βαρύνει απόλυτα το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείται και υπηρετείται  απ’  τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ένα πολιτικό σύστημα που έχει αγκαλιάσει τον ανύπαρκτο πολιτικά κ. Καζάκη και τον ανέδειξε με τους μηχανισμούς του σε ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό αλλά όχι και πολιτικό star.

Όσο δε για τη μήνη κάποιας ομάδας φορέων εν ενεργεία στρατιωτικών, σχετικά με τις ρήσεις του κ. Καζάκη, οι υπογράφοντες κι όχι τα μέλη τους, δείχνουν σα να βρήκαν επιτέλους τον ανεμόμυλό τους. Σήμερα όμως στη βουλή, συζητείται ο προϋπολογισμός του 2016 που στις αντιλαϊκές του προβλέψεις, ενσωματώνει τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των προηγούμενων χρόνων καθώς και νέα μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ, μέσω των εφαρμοστικών μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά  και περικοπές που προβλέπονται σε μια σειρά από τομείς, π.χ. στην Ασφάλιση. Οι συνέπειες γνωστές κι αναμενόμενες. Περεταίρω φτωχοποίηση, όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά όλου του λαού, κατασχέσεις σπιτιών, λογαριασμών, διακοπές ηλεκτροδότησης, αυξηση της ανεργίας, “κάψιμο” της νέας γενιάς, των παιδιών μας.

Σήμερα, οι …. διαμαρτυρόμενοι φορείς για τις ρήσεις του Καζάκη, σιωπούν για όλα αυτά εγκληματικά. Τελικά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Γιατί των στρατιωτικών τα συμφέροντα,  είναι εμφανές πως δεν το κάνουν. Τέλος η ΠΟΕΣ, η πιο ελπιδοφόρα και μοναδική  κίνηση ουσιαστικής  εκπροσώπησης και στήριξης των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών, νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική όταν εντάσσεται σε ομάδα που αυτοαποκαλείται “ομάδα εκπροσώπησης εν ενεργεία στρατιωτικών”.

*Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ

ΣΗΜ: Οι εκφραζόμενες απόψεις είναι προσωπικές

 

ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης