Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
23/10/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο “θα ρίξω την κυβέρνηση” συνδικαλισμός έρχεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ο

Πριν μερικούς μήνες, συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν επισκεφθεί το ΥΠΕΘΑ ζητώντας να καλυφθούν τα απαιτούμενα από τους δανειστές “ισοδύναμα” από τις ΕΔ! Ο πιο …αψύς απ΄ αυτούς φώναζε στον στρατηγό που συναντήθηκε μαζί τους, πως αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα “θα ρίξει την κυβέρνηση”… Το αίτημα προφανώς δεν ικανοποιήθηκε, η κυβέρνηση δεν έπεσε και ο “αψύς συνδικαλιστής” οδεύει μάλλον προς βουλευτικό έδρανο…

Ο συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Δυστυχώς υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος το μοντέλο αυτού του συνδικαλισμού να το δούμε και στις Ένοπλες Δυνάμεις!!!

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας θα δείξει σήμερα στην δεύτερη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, τι ακριβώς σκοπεύει να επιτρέψει στις ΕΔ:

Τον συνδικαλισμό που περιγράψαμε ή την δυνατότητα να εκφράζονται οι στρατιωτικοί για τα εργασιακά τους ζήτηματα με τρόπο θεσμικό και πειθαρχημένο όπως γίνεται έτσι κι αλλιώς τα τελευταία 15 χρόνια.

Το μπαλάκι δεν μπορεί να το ρίξει σε κανέναν άλλον, πλην ίσως του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Οι δυο τους έχουν την ευθύνη της απόφασης και της επιλογής, οι δυο τους θα πιστωθούν τα θετικά και θα χρεωθούν τα αρνητικά της όποιας απόφασης.

Τα όσα πρότεινε ως “λύση” το περασμένο Σάββατο  ο κ.Βίτσας οδηγούν εκ των πραγμάτων σε “ξέφραγο αμπέλι”, όπου όποιος θέλει κάνει, ότι θέλει. Όσοι ενημερώνουν ή επηρεάζουν τον κ.Βίτσα έκαναν άθλια δουλειά. Ελπίζουμε ότι αυτό οφείλεται μόνο σε άγνοια…

•Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  τoυ νόμου όπως κάποιοι του λένε επειδή όπως έχει υποχρέωση -όχι απλώς δικαίωμα- θα καθορίσει ποιος φορέας εκπροσωπεί τους Στρατιωτικούς. Ας εξηγήσει ο κ.ΑΝΥΕΘΑ στους συμβούλους του -ειδικά στον στρατιωτικό που δεν φορά ποτέ στολή- ότι μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις κι όχι για ΔΕΚΟ ή το σωματείο της Χαλυβουργικής! Αν έχουν προσεγγίσει έτσι το θέμα, μήπως θα εισηγηθούν στον κ. Βίτσα να επιτρέψει και την απεργία στις Ένοπλες Δυνάμεις για να μην έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας;

•Το πως θα εκπροσωπούνται οι στρατιωτικοί για τα εργασιακά τους ζητήματα έχουν υποχρέωση να το καθορίσουν οι υπουργοί στο ΥΠΕΘΑ κι όχι 20, 30 ή 40 στρατιωτικοί μέσω Ειρηνοδικείου. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει την ευθύνη να ορίσει πως θα ξεκινήσει αυτή η νέα σελίδα και είναι προφανές ότι θα πρέπει να το κάνει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Άρα τα περί “φωτογραφικής ρύθμισης” είναι  ανοησίες.

•Έχει ενημερωθεί ο κ.Βίτσας από τους συνεργάτες του για τα μνημειώδη ψεύδη και τις συκοφαντίες που έχουν γραφτεί και ειπωθεί ειδικά τους τελευταίους μήνες; Ο Άδωνις Γεωργιάδης “κάηκε” από την βιομηχανία ψεύδους και συκοφαντίας όταν τον έπεισαν περί του “προδότη Σαμαρά” με το οποίο “χρεώσαν” τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ!

Ο ΑΝΥΕΘΑ πριν κατέβει το μεσημέρι στη Βουλή καλό είναι να “τσεκάρει” την “εικόνα” που του ΄χουν μεταδώσει κάποιοι…

  • Η επιλογή που θα κάνει η πολιτική ηγεσία θα επιβραβεύσει είτε αυτούς που σεβάστηκαν νόμους, θεσμούς και πάνω απ΄ όλα το στράτευμα, είτε εκείνους που χρησιμοποιούν ως “εργαλείο” τα δύο πρώτα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο τρίτο. Η επιλογή επαναλαμβάνουμε ανήκει πλέον στους υπουργούς στο ΥΠΕΘΑ και σε κανέναν άλλον.
  • Θα ΄χει ενδιαφέρον βεβαίως να διαπιστώσουμε ποια θα είναι η στάση της ΝΔ. Από την κάθετη άρνηση σε οποιαδήποτε μορφή έκφρασης των στρατιωτικών έχει προσχωρήσει στην θέση του ανεξέλεγκτου συνδικαλισμού;
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης