Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Ερντογάν “χτίζει” ολιγάρχες στα πρότυπα της Ρωσίας με τα λεφτά του Γκιουλέν!

Ο Ερντογάν

Για όσους βλέπουν πέρα από τις εθνικιστικές και δήθεν πατριωτικές κορώνες του Ερντογάν, υπάρχει σε εξέλιξη η προσπάθεια μεταφοράς όλου του πλούτου στους αρεστούς του Προέδρου, οι οποίοι σε μια νύκτα προωθούνται και αποκτούν τεράστια περιουσία με μοναδικό αντίτιμο την τυφλή αφοσίωση. Παράδειγμα ο πρόεδρος της  Metro Holdings ο οποίος στις 11 Νοεμβρίου έγραψε στο twitter ότι  είναι έτοιμος (με διαταγή Ερντογάν) να μεταφέρει χιλιάδες προσφυγες  στα σύνορα της Ε.Ε. με λεωφορεία και τρένα που διαθέτει!

Ο Γκαλίπ Οζτούρκ είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση φόνου!Πριν από δυο χρονια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα για να αποφύγει την ποινή ισόβιας κάθειρξης,Επέστρεψε μ΄ ένα …ακλόνητο επιχείρημα στην Τουρκία,μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου: “Η κατηγορία ήταν κατασκευασμένη από τους Γκιουλενιστές”.

Όπως γράφει το bloomberg.com ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια κάστα ολιγαρχών όμοια μ΄ εκείνη που υπήρχε στη Ρωσία.Εκείνοι του παρέχουν απόλυτη πίστη και διευκολύνσεις κι εκείνος θα τους προσφέρει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια που υπολογίζεται ότι θα κατασχεθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης του Γκιουλέν!

«Βλέπουμε μια τρομερή λεηλασία όπως αυτή που είδαμε με τους Ρώσους ολιγάρχες”, λέει ο Σεφετίν Γκουρσέλ, οικονομολόγος και εκ των συγγραφέων του βιβλίου “Η ανάπτυξη και διαρθρωτικά προβλήματα στην οικονομία της Τουρκίας”. “Μόνο που αυτή τη φορά είναι ιδιωτική περιουσία κι όχι κρατικά περιουσιακά στοιχεία, αυτά τα οποία θα μεταφερθούν σε επιχειρηματίες που είναι πιστοί  στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική σε αυτό. “

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι 36.000 ύποπτοι Gulenists έχουν φυλακιστεί μέχρι σήμερα.

Ακόμη και  “κοσμικοί” επιχειρηματίες όπως ο Aydin Dogan, που έχει την  Hurriyet  και το κανάλι CNN-Turk, για να αποφύγει να περιπέτειες έχει δηλώσει υποταγή κι έχει ξεκινήσει την χορηγία συνεδρίων κι άλλων εκδηλώσεων κατά της αντι-ισλαμοφοβίας σε Ευρώπη και ΕΕ.

Πολλοί ακόμη επιχειρηματίες κάνουν όλα “τα κέφια” του Ερντογάν όχι μόνο για να τον εξευμενίσουν αλλά για να εχουν πρόσβαση στα 10 δις δολάρια που θα μοιράσει.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περιουσιακά στοιχεία 600 εταρειών έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο ασφάλισης της Τουρκίας με την δικαιολογία ότι βοηθούν τους “τρομοκράτες”. Μετά από έλεγχο που θα γίνει θα αποφασιστεί αν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους ή όχι.

Η αξία των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων υπολογίζεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια λίρες ($ 10 δις) .

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο Οζτούρκ με τα λεωφορεία δηλώνει ότι ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης των Οθωμανών τα τελευταία 1000 χρόνια!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης