Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
17/03/2016 | 06:41 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Ο Ερντογάν μετέτρεψε την Τουρκία σε απέραντο νεκροταφείο”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Ενγκιν Αρντιτς στην τακτική του στήλη στην  εφημερίδα Σαμπάχ σχολιάζει με το γνωστό σκωπτικό ύφος του τρόπο  την τουρκική πολιτική που εφαρμόζεται από την εποχή των Νεοτούρκων.

Ο κ. Αρντιτς αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP το κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ) κ. Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αρχές, υπαινισσόμενος το δόγμα του Ατατούρκ “ειρήνη στην πατρίδα ειρήνη στον κόσμο όλο”, αναρωτιέται “ποιες ήταν αυτές οι αρχές με τις οποίες ιδρύθηκε το κράτος; Κεμάλ μπέη οι γνώσεις σας  δεν επαρκούν για να καταλάβετε , αλλά να ξέρετε ότι  ο σπόρος όλων όσων υπομένουμε τώρα φυτεύτηκε εκείνη την εποχή. Γιατί εξοχότατοι Νεότουρκοι πήρατε στους ώμους σας τους Κούρδους; Σφάξατε τους Αρμένιους. Διώξατε τους Έλληνες. Δεν αναγνωρίσατε τους Άραβες. Γιατί λοιπόν φορτωθήκατε στους ώμους σας τους Κούρδους;”

Εάν διαβάσει, πράγματι κανείς το αποκαλυπτικό βιβλίο του Φουάτ Ντουντάρ που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Ο κώδικας της σύγχρονης Τουρκίας”, διαπιστώνει ότι  το τουρκικό κράτος εφαρμόζει την ίδια πρακτική εξόντωσης των λαών της Μικράς Ασίας από την εποχή των Νεοτούρκων μέχρι σήμερα.  Εκτοπίζουν , μετακινούν πληθυσμούς, καίνε χωριά , σκοτώνουν χωρίς οίκτο τους ανθρώπους.

Εδώ και πολλά χρόνια κατηγορείται το ΡΚΚ για τρομοκρατία.  Η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται όσο δεν αλλάζει η κρατική νοοτροπία.

Όσο πλησιάζει η 21 Μαρτίου , η εορτή Νεβρόζ (θρησκευτική εορτή των Μουσουλμάνων , αλλά ταυτόχρονα και εθνική γιορτή των Κούρδων) η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολεμικό μέτωπο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν στρατό στην ενδοχώρα στο Γιουκσέκοβα. Ογδόντα τανκς περιφρουρούν το κέντρο του Σιρνάκ.

Από τη στιγμή που η Άγκυρα αναμίχθηκε  στον πόλεμος της Συρίας σημειώθηκαν στην Άγκυρα περισσότερες εκρήξεις από ότι στη Δαμασκό. Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε πέντε μήνες.  Συνολικός αριθμός αθώων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους 171. Εύλογα ο Γιλμάζ Οζντίλ στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Sozcu  υποστηρίζει ότι “ο ηγέτης του αιώνα”  μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο Νεκροταφείο. Το μόνο που ξέρει να κάνει καλά ο κ. Ερντογάν  είναι να θάβει.

Η ατμόσφαιρα στις κηδείες των αθώων πολιτών είναι βαριά, επικρατεί θυμός και οργή.  Όποιος, όμως, τολμήσει να φωνάξει “φτάνει πια, θέλουμε ειρήνη”  δέχεται το τρυφερό χάδι του Αστυνομικού και των δυνάμεων καταστολής.

Νέο εφεύρημα του σουλτάνου η αλλαγή του ορισμού της τρομοκρατίας. Τρομοκράτης δεν θα χαρακτηρίζεται μόνο αυτός που βομβαρδίζει, αλλά και όσοι υποθάλπουν την τρομοκρατία. Όποιος δηλαδή  διαφωνεί με τις απόψεις του κ. Ερντογάν  θα χαρακτηρίζεται τρομοκράτης.”Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι μαζί με τους άλλους”. Καταλάβαμε καλά τι θα συμβεί άμεσα στην Τουρκία….

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σχηματίστηκε μια επιτροπή για τη διαμόρφωση ομοσπονδιακού κράτους στη Συρία , με κουρδικό καντόνι στο Βορρά, αντιλαμβάνεται κανείς πολλά.

Τέλος, από κάποιες λεπτομέρειες συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι οι σχέσεις Προέδρου και πρωθυπουργού είναι τεταμένες , γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το χάος της χώρας.  Στο λεύκωμα του  2016 που εξέδωσε η Εισαγγελία της Άγκυρας δημοσιεύονται φωτογραφίες του Κεμάλ, του Ερντογάν  , όλων των υπουργών, υφυπουργών, δικαστών, εισαγγελέων, εκτός από τη φωτογραφία του κ. Νταβούτογλου. Παράλειψη ή εξαφάνιση;

Militaire.gr

                                                                                                       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης