Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΤΟΥΡΚΙΑ
23/05/2016 | 15:13 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Χ. Κοντοχρήστου

Ο Ερντογάν καλεί την Ευρώπη να πάρει περισσότερους Σύριους πρόσφυγες

Ο Ερντογάν καλεί την Ευρώπη να πάρει περισσότερους Σύριους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από την Ευρώπη να υποδεχθεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρώπη δεν έχει κάνει αρκετά για να επωμιστεί το βάρος των προσφύγων στην Τουρκία , η οποία κατέχει σήμερα περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο , καθώς μετά το συριακό εμφύλιο πόλεμο αναγκάσε 2,7 εκατομμύρια Σύρους να φύγουν προς τα βόρεια κατά μήκος των τουρκικών συνόρων .

Τα σχόλια του Ερντογάν για τη μετανάστευση μπορεί εν αγνοία του να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της συνεχιζόμενης συζήτησης στη Βρετανία , για το Brexit .Οι υποστηρικτές του λένετο Ηνωμένο Βασίλειο θα  αντιμετωπίσει μια τεράστια εισροή Τούρκων μεταναστών αν η Βρετανία συνεχίσει τη συμμετοχή της στην Ένωση και αν η Τουρκία προσχωρήσει σε αυτήν.

“Καθώς ο συριακός εμφύλιος πόλεμος εισέρχεται στον έκτο χρόνο της , καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να δημιουργήσει ένα δίκαιο μηχανισμό για τον επιμερισμό του βάρους », έγραψε ο Ερντογάν .

” Για να διατηρήσετε την παράνομη μετανάστευση υπό έλεγχο , η Ευρώπη και η Τουρκία πρέπει να εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν νομικούς μηχανισμούς , όπως η συμφωνία του Μαρτίου 2016 για την επανεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία . Με την επιβράβευση των προσφύγων που τηρούν τους κανόνες και καθιστώντας σαφές ότι οι παράνομοι μετανάστες θα σταλούν πίσω στην Τουρκία , μπορούμε να πείσουμε τους πρόσφυγες να αποφύγουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα . ”

Μιλώντας σε συνέδριο της μετανάστευσης στην Κωνσταντινούπολη, ο Esen Αλτούγκ, αναπληρωτής διευθυντής της Τουρκίας για τη μετανάστευση, το άσυλο και τις θεωρήσεις, είπε: «Υπάρχουν 3 εκατομμύρια [της Συρίας και των ιρακινών προσφύγων] ήδη τώρα στην Τουρκία. Μέχρι σήμερα, 2.000 έχουν γίνει δεκτή  από τους Καναδούς. Αλλά, δυστυχώς, από τις ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός είναι πολύ, πολύ χαμηλός. Έτσι θέλουμε  500.000 να επανεγκαταστάθούν στην Ευρώπη».

Πηγή: http://www.theguardian.com/world/2016/may/23/erdogan-calls-on-europe-to-take-in-more-syrian-refugees

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης