Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
01/04/2016 | 07:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τι διαβεβαίωση πήρε ο Ερντογάν από τον Ομπάμα! Συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Τι διαβεβαίωση πήρε ο Ερντογάν από τον Ομπάμα! Συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε. Έστω και για λίγα λεπτά κατόρθωσε να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Κόντρα σ΄ όλες τις προβλέψεις και τα δημοσιεύματα ο Ερντογάν είδε τον Ομπάμα ο οποίος σύμφωνα με όσα μεταδίδονται τον διαβεβαίωσε  για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων αναφορικά με την ασφάλεια της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που κάνουν οι ΗΠΑ και η Τουρκία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

“Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλληπητήρια του αμερικανικού λαού για τους νεκρούς της βομβιστικής επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας καθώς και για τον κοινό μας αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευκός Οίκος.

“Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, την αναβάθμιση των προσπαθειών καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους,”  αναφέρεται στην ίδια δήλωση.

Η συνάντηση έγινε τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται σε φάση κρίσης. Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις οικογένειες στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Τουρκία να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα, προκαλώντας ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι στην Άγκυρα εκτιμούν πως ο τουρισμός θα υποστεί μείση της τάξης του 40% το 2016!

Από την άλλη πλευρά βέβαια ο Ερντογάν δεν δείχνει έτοιμος να βοηθήσει στην μείωση της έντασης. Το να ζητάς από τον Αμερικανό πρόεδρο να σε συνοδεύσει σε εγκαίνια τζαμιού  στην Ουάσονγκτον εν μέσω προεκλογικής περιόδου με υποψήφιο…τον Τραμπ είναι προφανές ότι δεν είναι ότι καλύτερο για τον Ομπάμα.

Πάντως το γεγονός ότι ο Ερντογάν κέρδισε έστω και τα λίγα λεπτά μιας συνάντησης με τον Ομπάμα,δείχνει ότι η τουρκική διπλωματία έχει τον τρόπο και την ισχύ να επιβάλλει αυτά που επιδιώκει. Αυτό δεν πρέπει να το υποτιμήσουν στην Αθήνα.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης