Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
30/09/2016 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είχε βραβευθεί για ποίημα κατά του Ερντογάν και τώρα προσκυνά!

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είχε βραβευθεί για ποίημα κατά του Ερντογάν και τώρα προσκυνά!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Όπως είναι γνωστό  ο παππούς του ήταν ο  δημοσιογράφος Αλή Κεμάλ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός εσωτερικών της οθωμανικής κυβέρνηση του Νταμάτ Φερίτ Πασά . Ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας  Peyam-I Sabah  πολέμησε αβυσσαλέα τον Κεμάλ και τους συνεργάτες του, τους οποίους αποκαλούσε “κακοποιούς, συμμορίτες, εγκληματίες που βούτηξαν στο αίμα την Μικρά Ασία”.

Εργάστηκε όπως λένε υπέρ των Άγγλων και για αυτό μετά τη νίκη του Κεμάλ συνελήφθη ως προδότης του έθνους.  Κατά τη μεταφορά του από την Πόλη στην Άγκυρα, για να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου,  λιντσαρίστηκε από τον κόσμο στην περιοχή της Ιζμίτ.  

Ο Boris Johnson πρωτοστάτησε υπέρ του Brexit υποστηρίζοντας ότι “θα ενταχθούν οι Τούρκοι στην Ε.Ε. ; Τότε πρέπει να φύγουμε εμείς. Δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να συνυπάρξουμε με τους Τούρκους”.

Επίσης, όταν ήταν Δήμαρχος Λονδίνου έλαβε μέρος στον διαγωνισμό του περιοδικού The Spectator, με θέμα ποιος θα γράψει το πιο αρνητικό, καυστικό ποίημα εναντίον του Ερντογάν.   Φυσικά βγήκε νικητής και κέρδισε 1000 στερλίνες, γράφοντας ένα λίβελλο  εναντίον του Ερντογάν.

Τώρα επισκέφθηκε επίσημα  την Τουρκία…..  Δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στον τόπο των προγόνων του κι έγραψε στο βιβλίο που υπάρχει στο Μαυσωλείο του Κεμάλ , ότι “υποβάλει τα σέβη του στον ιδρυτή της σύγχρονης, ανεξάρτητης, δημοκρατικής Τουρκίας”.

Αλήθεια πόσο υποκριτές, διπρόσωποι , ψεύτες μπορεί να είναι οι πολιτικοί;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης