Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Βίτσας επιβεβαιώνει την φιλοξενία τουλάχιστον 16000 προσφύγων εντός της εβδομάδας

Ο Βίτσας επιβεβαιώνει την φιλοξενία τουλάχιστον 16000 προσφύγων εντός της εβδομάδας

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Σχετικό ρεπορτάζ    δημοσίευσε   το Militaire.gr.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη  στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας,υπογράμμισε  την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη από τους πρόσφυγες.

«Oι πρόσφυγες θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πιο πίσω και αναλόγως με το πόσοι και ποιοι θα μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ , θα προωθούνται στα σύνορα, αναλόγως ίσως με το πόσο καιρό βρίσκονται στην χώρα μας» ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, στη χώρα βρίσκονται περίπου 33.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις φιλοξενίας έως την επόμενη εβδομάδα. Για τον Πειραιά τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποσυμπιεστεί πλήρως το λιμάνι, στο οποίο βρίσκονται 2.000-2.500 άτομα.

Ο κ. Βίτσας είπε πως από το γήπεδο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, όπου δημιουργήθηκε η κεντρική αποθήκη συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Περιφέρεια Αττικής και τη Γ.Γ. Εμπορίου, οι προμήθειες θα κατανέμονται με σύστημα σε όλες τις δομές της χώρας και σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας θα παρέχονται όσα χρειάζονται.

Ανάλογη αποθήκη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί και στη Μακεδονία, θέμα για το οποίο όπως είπε ο κ. Βίτσας, θα μιλήσει και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΝΑΤΟ και τη δράση του στα εθνικά χωρικά ύδατα είπε ότι περιπολεί, καταγράφει και ενημερώνει και τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχει τίποτα αμφισβητήσιμο, ούτε «γκρίζες ζώνες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης