Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Αττίλας μένει Κύπρο κι αυτό θα το πούμε “λύση”;

Ο Αττίλας μένει Κύπρο κι αυτό θα το πούμε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό με αντικείμενο την ασφάλεια και της εγγυήσεις θα συγκληθει το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου, ενώ συζητείται και το 16-18 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στον κυπριακό τύπο, και ιδιαίτερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, οι δύο ημερομηνίες συζητήθηκαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Για συζητηθέντα μεταξύ των δύο ηγετών ενημερώθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες το απόγευμα.

Ο Ακιντζί επιμένει σε παραμονή Tούρκων στρατιωτών και μετά τη λύση. Η τουρκική πλευρά συζητά μεταβατική περίοδο πέντε συν πέντε χρόνια για στρατεύματα και εγγυήσεις. Στην ολοκλήρωση της πρώτης πενταετίας θα γίνει, κατά τη δική τους πρόταση, επαναξιολόγηση και θα αποφασισθεί εάν θα παραμείνουν στο εξής ή θα όχι.

Η Τουρκία προκρίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» μόνιμη στάθμευση στρατευμάτων και η βάση να είναι στο πρότυπο των βρετανικών, που βρίσκονται στο νησί. Να έχει, δηλαδή, η βάση κυριαρχία. Η Λευκωσία βλέπει τη συγκρότηση της βάσης μόνο κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, χωρίς να καθορίζεται χρόνος διάρκειας της παραμονής.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης