Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
14/03/2016 | 22:52 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο αστροναύτης εθνικός ήρωας της Συρίας τώρα είναι πρόσφυγας! ΒΙΝΤΕΟ

Ο αστροναύτης εθνικός ήρωας της Συρίας τώρα είναι πρόσφυγας! ΒΙΝΤΕΟ

Οι ιστορίες των προσφύγων από τη Συρία είναι ατελείωτες. Κάποιες εντυπωσιακές. Γιατί δείχνουν πως η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Η ιστορία του Μοχάμεντ Φαρίς είναι από τις πιο χαρακτηριστικές.

Την ιστορία του παρουσίασε ο Guardian.

Το 1987 ήταν εθνικός ήρωας της χώρας του. Επελέγη από τους Σοβιετικούς για πτήση στο διάστημα.Ήταν ο μοναδικός αστριναύτης από τη Συρία. Σήμερα είναι πρόσφυγας και ζει με την οικογένειά του στην Τουρκία.

Γεννήθηκε στο Χαλέπι. Το εγκατέλειψε για να σωθεί και να σώσει τους ανθρώπους του. Όπως λέει ο ίδιος στον Guardian “η γη από το διάστημα είναι σαν μία μπάλα, δεν έχει σύνορα. Και αυτό είναι το υπέροχο. Από ψηλά η Γη είναι ένα σπίτι, μία οικογένεια» .

Ο Φαρίς ήταν αξιωματικός της ΠΑ στην Συρία. Οι Σοβιετικοί τον επέλεξαν για τη πτήση στο διάστημα. Τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος του Λένιν και συνέχισε την καριέρα του στην αεροπορία ως εκπαιδευτής και στη συνέχεια έγινε στρατιωτικός σύμβουλος της κυβέρνησης .

Παρόλα αυτά το 2011 συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατά του Άσαντ. Το 2012 πήρε την οικογένειά του κι έφυγε.

Από την Τουρκία όπου ζει λέει:

«Εάν η Ευρώπη δεν θέλει τους πρόσφυγες τότε θα πρέπει να βοηθήσουν να σταματήσει ο πόλεμος. Το όνειρό μου είναι να γυρίσω πίσω στην χώρα μου και να δω τα παιδιά μου να παίζουν έξω χωρίς το φόβο των βομβών» .

                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης