Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ο αρχηγός των τζιχαντιστών θα πληρώσει τα εγκλήματά του” λέει το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο τέλος “θα πληρώσει για τα εγκλήματά του”, την ώρα που ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει εντατικά την έρευνα για τον εντοπισμό των υψηλόβαθμων στελεχών του ΙΚ.

“Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον βρούμε”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

“Ακριβώς όπως βρήκαμε τον μέντορά του, τον Αμπού Μούσαμπ Αλ Ζαρκάουι, και τον σκοτώσαμε. Ακριβώς όπως βρήκαμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν, και τον σκοτώσαμε. Θα βρούμε τον αλ-Μπαγντάντι και θα πληρώσει για τα εγκλήματά του”.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός έθεσε στο στόχαστρό του τις τελευταίες εβδομάδες υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία και κυρίως σκότωσε τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης, τον ‘Αμπντελ Ραχμάν αλ-Καντούλι.

“Δεν ξέρω αν η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί με τη μορφή ενός πυραύλου Hellfire ή ενός σκοτεινού κελιού φυλακής σε κάποιο μέρος, αλλά μια μέρα θα πληρώσει για τα εγκλήματά του”, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Γουόρεν.

Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει αμοιβή επτά εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του αλ-Καντούλι, τον οποίο έβλεπαν ως πιθανό διάδοχο τον αλ-Μπαγντάντι, για τον οποίο προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αλ-Μπαγντάντι, εξήγησε ο συνταγματάρχης Γουόρεν, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία, όπου το ΙΚ κατέκτησε μεγάλες περιοχές το 2014.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο συνασπισμός “εξαλείφει συστηματικά” τους διοικητές του ΙΚ. Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι “πιθανόν σκότωσαν” σε βομβαρδισμό τον “υπουργό Άμυνας” του ΙΚ ‘Ομαρ αλ-Σισάνι, ο οποίος είναι γνωστός και ως “‘Ομαρ ο Τσετσένος”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης