Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
25/02/2016 | 21:25 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο ΑΝΥΕΘΑ στον ΣΕΚΠΥ για το “φλουρί” της αμυντικής βιομηχανίας

Ο ΑΝΥΕΘΑ στον ΣΕΚΠΥ για το

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας,  παρευρέθηκε και χαιρέτισε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που όπως τόνισε, περνάει μέσα και από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Επισήμανε ότι «η χώρα την περίοδο αυτή δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, που αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και μάλιστα με αντιπάλους που δεν θα το περίμενε κανείς, χώρες που έχουν βιώσει την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και συνέχισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολο, πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα, του οποίου ξέρουμε ποια είναι η λύση, σε αντίθετη περίπτωση μπαίνουν σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα εξαντλώντας τις υποχρεώσεις της ζητάει και από τους άλλους να κάνουν τις δικές τους. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ο σταθεροποιητικός και αναπτυξιακός παράγοντας για την ‘’επόμενη μέρα’’».

Αναφερόμενος στην αμυντική βιομηχανία σημείωσε, πως ακόμα δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να βοηθηθεί ο εξαγωγικός της χαρακτήρας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε σε δύο πρωτοβουλίες του ΥΠΕΘΑ που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα. Η μια αφορά στο νόμο περί προμηθειών, σημειώνοντας πως στα τέλη της επόμενης βδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ένα πρώτο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή. Η άλλη πρωτοβουλία αφορά στην Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική, το σχετικό κείμενο τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί και θα περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, που θα λειτουργήσει σαν εργαλείο σύζευξης της εμπειρίας με τη νέα γνώση. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης