Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
27/03/2016 | 11:11
Militaire News

Ούτε ο Ιερώνυμος γλίτωσε από τους αυτόκλητους “προστάτες του έθνους”! Τι τους ενόχλησε

Ούτε ο Ιερώνυμος γλίτωσε από τους αυτόκλητους

Ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γλιτώνει από τους “πατροδοκάπηλους μαχητές” του διαδικτύου οι οποίοι έχουν αναλάβει τη “σωτηρία του έθνους”.Το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν ομοϊδεάτες τους οδήγησαν σε καταστροφές.

Τους ενόχλησε ότι ο Ιερώνυμος πήγε σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να φορά σταυρό! Αλλά μόνο το ράσο του. Ότι δηλαδή είναι απαραίτητο για έναν ιερέα της Ορθοδοξίας.

Είναι οι ίδιοι που “γουστάρουν” τους στρατηγούς με τις κορδέλες κι όχι με τη στολή παραλλαγής . Οι ίδιοι που θεωρούν ότι ο Εθνικός Ύμνος είναι κάτι σαν τα λαϊκά σουξέ και τον έχουμε εύκολο “δια πάσαν περίσταση και εκδήλωση”.

Οι ίδιοι που είναι έτοιμοι να “πάρουν την Πόλη” από τον καναπέ ,αλλά στο πρώτο “μπαμ” ψάνουν στην ατζέντα το τηλέφωνο του “βύσματος” για να την “γλιτώσει το παιδί”.

Είναι οι ίδιοι που “γουστάρουν να ακούν ερπύστριες στην άσφαλτο” και έκαναν μεγάλη φασαρία όταν για λόγους οικονομίας είχαν “κοπεί” τ΄ άρματα μάχης από τις παρελάσεις. Έτσι μετρούν την επιχειρησιακή ικανότητα των ΕΔ οι δήθεν πατριώτες.

Είναι οι ίδιοι που τις τελευταίες εβδομάδες κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διασπείρουν τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία .

Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου :

Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος “επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο” στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και
διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε “να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων”, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

– Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με
τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

– Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει
ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των
διακριτικών του αξιώματός του.

– Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον
εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί, ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την “κόκκινη γραμμή” που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης