Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΥΠΕΘΑ
18/07/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΟΧΙ Καμμένου στην τροπολογία για τη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ κι όχι μόνο!

ΟΧΙ Καμμένου στην τροπολογία για τη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ κι όχι μόνο!

“ΟΧΙ” Καμμένου στην τροπολογία για την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ κι ας έχει βάλει την υπογραφή του ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας!! “Όχι” γενικώς από τον ΥΕΘΑ, σε όποια τροπολογία είχε σχέση με αξιωματικούς ΑΣΣΥ και γενικά με θέματα χαμηλόβαθμων στελεχών. Οι ανώτατοι και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κέρδισαν κατά κράτος ακόμη και τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα!

Η τροπολογία για την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ,  έγινε δεκτή από τους ΕΜΘ. Εξαίρεση μια ισχνή μειοψηφία απόστρατων οι οποίοι είχαν τη λογική “αφού δεν συμμετέχουμε στη λύση δεν πρέπει να υπάρξει λύση”! Από τη πρώτη μέρα που κατατέθηκε στη Βουλή γκρίνιαζαν και κατηγορούσαν όποιον …τόλμησε να μεταδώσει την είδηση της κατάθεσης της τροπολογίας. Ο Καμμένος με την απόφασή του να ακούσει τους Αρχηγούς, τους δικαίωσε!

Ποια είναι η αιτία της επιμονής των ανωτάτων και των Αρχηγών να μην περάσει η τροπολογία; Επισήμως το οικονομικό κόστος, το οποίο ναι μεν υπάρχει, αλλά είναι διαχειρίσιμο από τα Επιτελεία. Στην πραγματικότητα όμως είναι άλλο και περιγράφεται με μια φράση που συχνά χρησιμοποιούν: “Δεν θα τους κάνουμε όλους αξιωματικούς”. Βέβαια για παράδειγμα οι ρυθμίσεις “σκάνδαλο” που αφορούν το κυβερνητικό  (χωρίς κυβερνητικό) των μαχίμων της ΣΝΔ, καθώς και την βαθμολογική “εκτόξευση” των χειριστών ελικοπτέρων Ειδικής Μονιμότητας του ΠΝ, δεν ενόχλησαν κανέναν και μπήκαν στο νομοσχέδιο χωρίς να προβληματίσει πάλι κανέναν από την ηγεσία. Αυτή είναι “Δικαιοσύνη”.

Τι θα πουν για να “χρυσώσουν το χάπι” στους ΕΜΘ, αλλά και στον Βίτσα που λογικά πρέπει να είναι δυσαρεστημένος; Ότι “θα τα ρυθμίσουμε όλα τον Σεπτέμβριο, που θα έχουμε και το νέο μισθολόγιο έτοιμο”! Τότε δεν θα υπάρχει μισθολογικό κόστος; Τι θα κάνουν αν το υπουργείο Οικονομικών πει όχι. Που θα πει…

Ο ΥΕΘΑ από την άλλη έχει στο μυαλό του το “αμερικανικό μοντέλο” για τους υπαξιωματικούς, για το οποίο όμως εκφράζονται μεγάλες αμφιβολίες ότι μπορεί να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτοί που ξέρουν, λένε κατηγορηματικά ότι είναι ανέφικτο.

Με δυο λόγια, τους ΕΜΘ πάλι τους “έριξαν”.

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την βαθμολογική εξέλιξή τους, είναι τουλάχιστον ατυχέστατη επιλογή να ανακοινώνεις ότι την καταθέτεις με υπογραφή ΑΝΥΕΘΑ μάλιστα, που είναι και αρμοδιότητα του και μετά να κάνεις πίσω.

Δεν είναι μόνο οι ΕΜΘ. Στελέχη από ΑΣΣΥ που ανέμεναν ρυθμίσεις πραγματικά ασήμαντων θεμάτων που αποκαθιστούν αδικίες, χωρίς ούτε ένα ευρώ οικονομικού κόστους, μαθαίνουν ότι δεν θα δουν λύση με την ψήφιση του νομοσχεδίου! Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς της ΠΑ από τη ΣΜΑ που ζητούν την αυτονόητη άρση της αδικίας που υφίστανται σε σχέση με τους συναδέλφους τους από τ΄ άλλα Όπλα.

Αν οι εποχές ήταν άλλες και …υπήρχαν χρήματα, πιθανότατα όλα αυτά να καλύπτονταν πάλι με την καταβολή κάποιου…επιδόματος που εφεύρισκαν οι κυβερνώντες, ίσως και με κάποια αύξηση στον μισθό. Όμως ζούμε στην εποχή που χρήματα δεν υπάρχουν. Το μόνο που περιμένουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη, είναι η ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων που είχαν χρόνια και πίστευαν ότι η πρώτη και η δεύτερη φορά Αριστερά -μαζί με ΑΝΕΛ και Καμμένο- θα τους τα ικανοποιούσαν. Δεν δικαιώθηκαν ούτε σήμερα…και νιώθουν τη διάκριση και την αδιαφορία της φυσικής τους ηγεσίας, να τους καταρρακώνει την ήδη κλονισμένη ψυχολογία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης