Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οργιάζουν οι φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία! Τι συμβαίνει στο Ιντσιρλίκ

Οργιάζουν οι φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία! Τι συμβαίνει στο Ιντσιρλίκ

Περίεργες εξελίξεις στην Τουρκία με ενδείξεις καταστολής προσπάθειας δεύτερου πραξικοπήματος, χτες βράδυ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση γτου Ερντογάν για κλείσιμο των στρατιωτικών Ακαδημιών και ενώ ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη στη βάση του του αρχηγού του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου.

Μεγάλη δύναμη Τούρκων αστυνομικών με τεθωρακισμένα άρματα μάχης περικύκλωσαν τη στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα Άδανα – και που θεωρήθηκε βάση των πραξικοπηματιών – κάτι που πυροδότησε τις φήμες για δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος, την ώρα που Τούρκος υπουργός ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων λέει πως επρόκειτο για «επιθεώρηση ασφαλείας» και μάλιστα… ρουτίνας. Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε με ένα tweet να καθησυχάσει, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ομως ο τουρκικός Τύπος σήμερα κάνει λόγο για ένα δεύτερο πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η βάση. Γεγονός είναι, ότι περίπου 7 χιλιάδες οπλισμένοι αστυνομικοί με βαρέα οχήματα περικύκλωσαν τη βάση, απαγορεύοντας. Η βάση στα Άδανα χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, περιοχή που ήταν ήδη απαγορευμένη αμέσως μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης