Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
11/03/2016 | 15:47 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ομπάμα: “Ανίκανος και αυταρχικός ο Ερντογάν”! Σε ποιον τα είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ομπάμα:

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο  συνεργάτης του περιοδικού  The Atlantic  , κ Jeffrey Goldberg δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο . Ο κ. Ομπάμα αναφερόμενος στον Τούρκο ομόλογό του κ. Ερντογάν τον χαρακτήρισε  “ανίκανο και αυταρχικό”. 

Ο κ. Goldberg υποστηρίζει  ότι ο κ. Ομπάμα θεωρούσε τον κ. Ερντογάν εκφραστή του  ήπιου Ισλάμ, αλλά διαπίστωσε ότι πρόκειται για φιάσκο. Είναι ένας ανίκανος και αυταρχικός ηγέτης που αρνείται να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο Στρατό του για την σταθεροποίηση της Συρίας.  Πρόκειται για άτομο που μπορεί να οδηγήσει στον γκρεμό Δύση και Ανατολή.

Το δημοσίευμα αυτό ταυτίζεται απόλυτα με το άρθρο του Stephen Walt ( συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου με τίτλο : The Israel Lobby and USA Foreign Policy, που κυκλοφόρησε το 2007) που δημοσιεύτηκε  στο Foreign Policy στις 4 Μαρτίου .  Στο άρθρο του It’s time  to abandon the pursuit for great leaders,    ο καθηγητής διεθνών σχέσεων  του Τμήματος  Kennedy School of Government του Χάρβαρντ αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ακολουθούμε τους μεγάλους ηγέτες γιατί οδηγούν τις χώρες τους στην καταστροφή.  Οι μεγάλοι ηγέτες, κατά τον συγγραφέα, πάσχουν από το σύνδρομο του αλάνθαστου.  Νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, αποφασίζουν γρήγορα χωρίς να  σκεφθούν και να μελετήσουν τα γεγονότα και αυτό οδηγεί στην καταστροφή.

Την ώρα που οι ΗΠΑ  αποδοκιμάζουν τον κ. Ερντογάν, η χώρα του  είναι σε δυσχερή θέση όσο ποτέ άλλοτε. Είναι περικυκλωμένη από τη Ρωσία από τις τρεις πλευρές.  Εσωτερικά η τρομοκρατία καλπάζει και η οικονομία οδεύει προς την κατάρρευση. Κι  έρχεται η Ε.Ε και σκύβει να φιλήσει τα πόδια του. Είναι πράγματι περίεργη αυτή  συμπεριφορά της Ε.Ε που φαίνεται να δίνει τα πάντα στην Άγκυρα αρκεί να πάρει πίσω τους πρόσφυγες.  Ξεχνάνε, όμως, ότι η Τουρκία είναι η χώρα που δεν τηρεί ποτέ καμία από τις συμφωνίες που κάνει. Θα πάρει τα χρήματα που έχει ανάγκη και θα αφήσει τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες στα hot spots. Δεν πρόκειται να πάρει πίσω ούτε έναν. Αντί λοιπόν η Ε.Ε να χαϊδεύει τον κ. Ερνογάν να στείλει πίσω όλους όσους μας ήρθαν από εκεί  , γιατί η Άγκυρα ευθύνεται , με τη συμμετοχή της στον εμφύλιο της Συρίας , στον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων. Η Τουρκία έγινε μέρος του συριακού προβλήματος και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ας παύσουν λοιπόν να την χαϊδεύουν γα να πάρει επιτέλους ένα μάθημα για τα εγκλήματα της.

Militaire.gr

                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης