Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ:Χάνει η ακροδεξιά

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ:Χάνει η ακροδεξιά

Το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δείχνει να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ.

Κερδίζει με την έννοια ότι ναι μεν μειώθηκε ο αριθμός των εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά όμως προηγείται του ξενοφοβικού, ακροδεξιού κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς, η άνοδος του οποίου εμφανίζεται να είναι μικρότερη αυτής που οι δημοσκοπήσεις πιθανολογούσαν.

Επίσης κατά τα πρώτα έξιτ πολ άνοδο εμφανίζει το κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι που φαίνεται να συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ όλων των κομμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Σταθεροποιημένοι εμφανίζονται οι Χριστιανοδημοκράτες, ενώ πολύ μεγάλη φαίνεται ότι είναι η μείωση του ποσοστού του Εργατικού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης και πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Νίκη του Μαρκ Ρούτε δείχνουν τα πρώτα exit polls

Σύμφωνα με τα exit polls που ανακοινώθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδία, το κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες. Ακολουθούν τρία κόμματα που εξασφαλίζουν τον ίδιο αριθμό εδρών, μεταξύ αυτών και το αντιισλαμικό, ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς.

VVD- Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα: 31 έδρες εκ των 150 εδρών
PVV- Κόμμα για την Ελευθερία: 19 έδρες
CDA- Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση: 19 έδρες
D66- Δημοκράτες 66: 19 έδρες

Σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού δικτύου NOS, το Κόμμα Εργασίας του Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκεντρώνει 9 έδρες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης