Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΘΡΑΚΗ
23/07/2016 | 08:53
Militaire News

Οι φιλότουρκοι της Θράκης κάνουν αύριο πορεία “διεκδίκησης δικαιωμάτων”

Οι φιλότουρκοι της Θράκης κάνουν αύριο πορεία

Πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα, φίλοι και στελέχη του μειονοτικού κόμματος «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του, Αχμέτ Σαδίκ, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 24 Ιουλίου 1995.

 Τα στελέχη του ΚΙΕΦ, αποδίδουν στην πορεία τους τον τίτλο «Πορεία Διεκδίκησης Δικαιωμάτων» που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και την συνδυάζουν και με την επέτειο υπογραφής της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, προβλέπεται συγκέντρωση στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης του ΚΙΕΦ στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης, όπου και θα προβεί σε δήλωση ενώπιον των συγκεντρωμένων ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Αμέσως μετά, θα τελεστεί μνημόσυνο στον χώρο όπου έχει ταφεί ο Αχμέτ Σαδίκ σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στις παρυφές της Κομοτηνής.

 «Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικό, καλοπροαίρετο πλαίσιο και ύστερα στη τελετή μνήμης στο τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας Ιατρού Σαδίκ Αχμέτ και έπειτα στην θρησκευτική τελετή και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΕΦ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης