Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική ΥΠΕΘΑ
09/09/2016 | 20:29 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι στρατιωτικές “γκαρνταρόμπες” των πολιτικών και …οι ρόμπες!

Οι στρατιωτικές

Όταν δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, πιστεύαμε ότι αυτό που θα έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση θα ήταν οι δύο Ανθυπολοχαγοί με τις πλούσιες επιστημονικές γνώσεις και σπουδές, δείγμα του υψηλότατου επιπέδου στελεχών που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Νομίζουμε ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών έδωσε σημασία σ΄αυτό κι όχι στο …χιτώνιο του Καμμένου!

Υπήρξαν όμως και ορισμένοι που ασχολήθηκαν περισσότερο με το χιτώνιο και καθόλου με τους Ανθυπολοχαγούς…

Οι “στρατιωτικές γκαρνταρόμπες” των πολιτικών δεν καθιερώθηκαν βεβαίως επί Καμμένου. Είναι παλιά η συνήθεια να εμφανίζονται πολιτικοί φορώντας κάτι από την στρατιωτική ενδυματολογική γκάμα! Ο Καμμένος που είχε πάντα την “πετριά” με τις ΕΔ το τερμάτισε…

Προφανώς και καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να αισθάνεται ενοχλημένος από τέτοιες εμφανίσεις. Αλλά αυτοί που έχουν πραγματικά δικαίωμα να εκφράζουν δυσαρέσκεια είναι οι πραγματικοί ΟΥΚάδες στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όχι οι “κατά δήλωση ΟΥΚ”! Γιατί υπάρχουν κι αυτοί! Δεν γνωρίζουμε πόσοι απ΄ αυτούς που αντέδρασαν υπηρξαν ΟΥΚ, πάντως ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης που ήταν μαζί με τον Καμμένο και υποθέτουμε οτι του έδωσε το χιτώνιο, δεν φάνηκε ενοχλημένος…

Υπάρχει ένα στοιχείο υποκρισίας σ΄ όλη αυτή την ιστορία με τις στρατιωτικές εμφανίσεις πολιτικών. Μεγάλης υποκρισίας. Αν συμφωνήσουμε ότι αποτελεί ασέβεια προς το στρατιωτικό προσωπικό η εμφάνιση ενός πολιτικού με στρατιωτική περιβολή θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ισχύει για όλους! Το λέμε αυτό γιατί όταν ο υπουργός ήταν ΠΑΣΟΚος …ανέβαιναν στα κάγκελα οι ΝΔκράτες και το αντίστροφο. Τώρα είναι ο Καμμένος και όσοι είναι απέναντι του.

Θα πρέπει επίσης να συμφωνήσουμε αν είναι ασέβεια που αφορά μόνο στα επίλεκτα σώματα ή πρέπει να αφορά σ΄ όλο το στράτευμα. Ένας ΟΥΚας πρέπει να ΄χει το σεβασμό μας εννοείται. Αλλά και ο απλός πεζικάριος, στους οποίους έχουμε ιδιαίτερη συμπάθεια γιατί κάνουν όλες τις “βρώμικες δουλειές” χωρίς καμία δημοσιότητα, δεν αξίζει τον ανάλογο σεβασμό;

Η υποκρισία έχει και συνέχεια…Αρκετοί απ΄ όσους έκαναν πολύ μεγάλο θόρυβο τις τελευταίες ώρες ήταν σιωπηλοί όταν γράφαμε ότι κακώς είχε δοθεί ως δώρο ένας πράσινος μπερές στον Γ. Πεταλωτή την εποχή που ήταν υπουργός. Άλλοι ήταν άφαντοι όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε έρθει στο ΥΠΕΘΑ τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών το 2007 ντυμένος ως Τζορτζ Μπους. Δεν τους είχαμε ακούσει όταν ο Παπαντωνίου πήγε στις Φλέβες ντυμένος ανάλογα με τον Καμμένο. Δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν εν μέσω άγριων περικοπών στο προσωπικό των ΕΔ το 2013 πετάγαμε λεφτά από το παράθυρο για να ράψουμε στολές …Βαλκανικού πολέμου για ένα κακόγουστο σόου το οποίο γίνονταν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Τότε όλοι σιωπούσαν και οι λίγοι ,ελάχιστοι δημοσιογράφοι που γράφαμε και μιλάγαμε είμασταν “αντικυβερνητικοί” και γραφικοί.

Οι φωτογραφίες, για να υπενθυμίσουμε σ΄ όλους μας ότι κριτική πρέπει να κάνουμε. Άποψη πρέπει να έχουμε. Αλλά να είναι σταθερή και να μην αλλάζει ανάλογα με τα κομματικά μας γούστα. Γιατί υπάρχουν οι …στρατιωτικές γκαρνταρόμπες των πολιτικών υπάρχουν όμως και …οι ρόμπες.

ΥΓ. Η ειδησεογραφία στον χώρο της Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες είχε έναν νεκρό ΕΜΘ στη Λέσβο, πολύ παρασκήνιο για τα μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών και δύο αντικαταστάσεις διοικητών σε πολύ κρίσιμες θέσεις των ΕΔ! Το αναφέρουμε για όσους νομίζουν ότι ασχολούμενοι μόνο με το χιτώνιο του Καμμένου του έκαναν ζημιά…Μάλλον τον εξυπηρέτησαν.

politikoi_stoles

papantoniou

dendias

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης