Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Σκοπιανοί έτοιμοι να αποσύρουν τον “Μέγα Αλέξανδρο” από το αεροδρόμιό τους;

Οι Σκοπιανοί έτοιμοι να αποσύρουν τον

Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων,θέλοντας να δείξει ότι “κάτι δίνει” στην αντιπαράθεση του κρατιδίου με την Ελλάδα,ετοιμάζεται να μετονομάσει το αεροδρόμιο από “Μέγας Αλέξανδρος”  σε “Μητέρα Τερέζα”. Δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι θα κάνει έστω κι αυτό .

Τα δημοσιεύματα από τα Σκόπια είναι ενδεικτικά:

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “SLOBODEN PECHAT”, σε κύριο άρθρο της προτείνει την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε “Κίρο Γκλιγκόροφ”. Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει ως “εξαιρετική” την ιδέα για μετονομασία του αεροδρομίου, που, όπως αναφέρει, έλαβε το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος” μετά την έλευση του Νίκολα Γκρούεφσκι στην εξουσία.

Αντίθετα, ο αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός σταθμός “ALFA TV” χαρακτηρίζει την αναφορά της “FAZ” για πιθανή μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ως ένδειξη πως η κυβέρνηση της πΓΔΜ «ετοιμάζεται να υποκύψει στις πιέσεις της Ελλάδας».

Ο επίσης αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός “TV NOVA” σημειώνει ότι μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες για το όνομα, την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ, και εκτιμά ότι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ουσιαστικά «προαναγγέλλει κινήσεις προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των Ελλήνων».

Το Πρακτορείο ειδήσεων “MIA” παρουσιάζει το θέμα ως εξής: Αντίδραση στο δημοσίευμα της “FAZ” υπήρξε και από τον πρόεδρο της αποκαλούμενης «“Μακεδονικής” Συμμαχίας», Γκιόργκια Τζορτζ Ατανάσοσκι. Εκτός των υψηλών εθνικιστικών τόνων που χρησιμοποιεί στη γραπτή δήλωσή του, χαρακτηρίζει τις αναφορές σε μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ως “δοκιμαστικό μπαλόνι” που έχει ως στόχο να δοκιμάσει την κοινή γνώμη της πΓΔΜ «για όσα θα ακολουθήσουν».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης