Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Οι ρωσικές βόμβες σκοτώνουν αμάχους στη Συρία” λέει ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  Τζον Κέρι κάλεσε  τη Ρωσία να τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές  στη Συρία, οι οποίες «σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά κατά μεγάλους αριθμούς» και να εφαρμόσει μια κατάπαυση του πυρός, μία εβδομάδα πριν διεξαχθεί μια διεθνής διάσκεψη για τον συριακό πόλεμο.

Ο Κέρι είπε ότι η Ρωσία είναι  διατεθειμένη να εφαρμόσει μια εκεχειρία και πρόσθεσε ότι  οι Ιρανοί επιβεβαίωσαν στο Λονδίνο  ότι θα υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός τώρα. Ο Κέρι είπε ακόμη ότι  «θα μάθουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες ποιος μιλάει σοβαρά και ποιος όχι», συνέχισε ο Κέρι απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη Μόσχα, τον σημαντικότερο σύμμαχο της Δαμασκού, η οποία εξαπολύει βομβαρδισμούς εδώ και ημέρες γύρω από την πόλη του Χαλεπιού.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ  είπε πως υπάρχουν «αποδείξεις» για το ότι «η Ρωσία προφανώς χρησιμοποιεί , μη κατευθυνόμενες βόμβες. Αυτές δεν είναι βόμβες ακριβείας και άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώνονται κατά μεγάλους αριθμούς».

Κατήγγειλε εξάλλου ότι «νοσοκομεία πλήττονται, κατοικημένες συνοικίες πλήττονται» αλλά και το ότι όταν φθάνουν σωστικά συνεργεία για να ανασύρουν τραυματίες, «οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται και σκοτώνονται τραυματιοφορείς».

«Οι Ρώσοι διατύπωσαν ορισμένες εποικοδομητικές ιδέες για τον τρόπο εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός. Αλλά αν μιλάνε απλά για να μιλάνε, ενώ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, κανένας δεν θα το αποδεχθεί αυτό»,κατέληξε ο Κέρι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης